Co warto wiedzieć o meldunku - dodaj swój komentarz
Autor:
 Masz konto? Zaloguj się
Treść:
Zachęcamy Cię do założenia konta w naszym serwisie. Dzięki rejestracji możesz m.in.:
  • szybko odnaleźć dyskusje, w których brałeś/aś udział,
  • zapisywać dyskusje, które szczególnie Cię interesują
  • otrzymywać na maila powiadomienia o nowych komentarzach w obserwowanych przez Ciebie wątkach
Rejestracja daje Ci również pewność, że nikt nie podszyje się pod Twój nick

* Uwaga: wypowiadając jako gość, obok podanego autora widoczny będzie twój numer IP
10 ostatnich wypowiedzi (w kolejności od najnowszego):
1.
21:26 20-05-2012  dudix
~hala napisal(a): konkubent córki mieszka z nami w naszym domku jedno rodzinnym bez meldunku słyszałam że niedługo nie czeba bedzie mieć meldunku stałego cz bedzie miał prawo u nas mieszkać bez zezwolenia właściciela domu?

Jeżeli właściciel udostępnił lokal to zgodnie z ustawą z 10 kwietnia 1974 r. o ewidencji ludności i dowodach osobistych ZOBOWIĄZANY jest ten fakt potwierdzić na zgłoszeniu meldunkowym.
Właściciel nie wyraż zgody na zameldowanie ani nie melduje.
Za osobę zobowiązaną do zameldowania, zgłoszenia może dokonać osoba trzecia - tylko i wyłącznie z upoważnienia. ;-)

Jeżeli konkubent Waszej córki mieszka w Waszym domku - to spewnością za Waszą zgodą (Właściela).
2.
09:50 20-05-2012  ~gość
~hala napisal(a): konkubent córki mieszka z nami w naszym domku jedno rodzinnym bez meldunku słyszałam że niedługo nie czeba bedzie mieć meldunku stałego cz bedzie miał prawo u nas mieszkać bez zezwolenia właściciela domu?
3.
09:37 20-05-2012  ~hala
konkubent córki mieszka z nami w naszym domku jedno rodzinnym bez meldunku słyszałam że niedługo nie czeba bedzie mieć meldunku stałego cz bedzie miał prawo u nas mieszkać bez zezwolenia właściciela domu?
4.
19:49 25-02-2012  ~gość
mama umarla decyzja była na nią czy mogę sie ubiegac o decyzję?
5.
20:56 10-06-2010  spinaker
Chciałem się dowiedzieć jakie mogą być konsekwencje zameldowania członka mojej rodziny w moim mieszkaniu. Czy mogę mieć kłopoty z ewentualnym wymeldowaniem, jak sprawa wygląda z punktu widzenia prawa??
6.
13:53 23-04-2010  ~Anita
Mam pytanie, chciałabym zameldować 13-letnie dziecko u pradziadka, czy jest to możliwe?
7.
12:24 06-11-2009  ~-urzędnik
1. Aby sie zameldować trzeba mieć prawo do lokalu (być właścicielelm lub współwłaścicielem) bądź posaidać zgodę właściela (w przypadku najmu )
2. WYmeldowujemy sie osobiście tj. właściciel nie może wymedować nikogo ze swojego mieszkania może to zrobić ta osoba tylko osobiście)
WYJĄTEK
Właściciel może wymedować jakiego ktosia jesli ten ktoś nie przebywa w danym lokalu powyżej 6 m-cy wtedy trzeba zgłosić sie do urzędu miesta lub gminy i załatwić sprawę w trybie decyzji administracyjnej. jeżeli ten ktoś przebywa w lokalu TO DRODZY WYNAJMUJĄCY NIE POZBĘDZIECIE SIE GO !
8.
19:32 21-10-2009  ~gosik
ostatnio kuilam mieszkaniei chcialam sie zameldowac, jednak w urzedzie mi odmowiono. co robic? jakie mam prawa? w mieszkaniu zameldowai sa jeszcze dawni własciciele
9.
16:05 18-10-2009  ~Adam0812
Mylisz sie mnie babka wymeldowala po 3 miesiacach,niemieszkalem z nia przez te 3 miesiace.
10.
23:20 01-10-2009  ~kasia
czy do meldunku potrzebna jest zgoda ipodpis obojga rodzicow?czy można podać o to do sprawy w sadzie?

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccnieruchomosci_wawmfilipinkazaneta1985
dukeaeccnieruchomosci_wawmfilipinkazaneta1985
Dołącz do naszego grona