1
Przejdź do strony:
» Podrobiona umowa przedwstępna
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Wymiar sprawiedliwości
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:

08:39 30-07-2008
Podpisalismy w czerwcu umowę przedwstępną o sprzedaż naszego mieszkania. W umowie określono termin podpisania aktu notarialnego jako termin 30 dni od daty podpisania. Przez naszą lekkomyslność zgodziliśmy się na to, aby kupujący zabrał i oryginał i kopię. Kopię miał donieść, ale potem niestety ciągle nas zwodził.
Termin aktu notarialnego został przekroczony.
Kupujący zjawił się u nas wreszcie z kopią umowy przedwstępnej, jednakże okazało się że do sformułowania "do 30 dni" dopisano: "do 50 dni to jest do 01.08.08."
Wyraźnie widoczne jest dopisanie tego tekstu. Wyraźnie widoczna jest KROPKA po słowie "30dni". Dodatkowo zmieniono pierwszą stronę umowy (brak jest naszej parafki na tej stronie) - zmieniono datę podpisania umowy. W dodatku jest to data 11.06, a już 05.06 wpłacono na nasze konto zaliczkę. Prawdziwa data to 29.05. W jaki sposób kupujący wpłaciłby zaliczkę jeszcze przed podpisaniem umowy?? Już tu zatem jest podstawowy dowód oszustwa.

Bardzo proszę o radę: co w takiej sytuacji powinnam zrobić? Czy miałabym szansę na wygranie sprawy?

Najbardziej zbulwersowana jestem tym, że próbowano zrobić ze mnie idiotę. Wszyscy doskonale wiemy, że datą graniczną był 30,06, a kupujący upiera się że rozmawialiśmy o 01,08,08.

Nie chcę tego tak zostawić, bo nie mogę pozwolic, aby ktoś w taki sposób mnie traktował.
Dlatego bardzo proszę o radę.
  zgłoś naruszenie regulaminu

11:20 30-07-2008
Proszę zawiadomić o popełnieniu przestępstwa prokuraturę.
---------------------
Odpowiadam tylko na jasno postawione pytania - i tylko na forum.

linki
reklamowe

07:17 31-07-2008
Dzięki ogromne, to dla mnie duża podpowiedź

22:19 31-07-2008
Należałoby rozważyć, czy taki dokument jest w ogóle dokumentem w rozumieniu art. 115 par. 14 kk. W świetle brzmienia art. 158 kc mam wątpliwości.

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccnieruchomosci_wawŁukasz Nysztalbarszym
dukeaeccnieruchomosci_wawŁukasz Nysztalbarszym
Dołącz do naszego grona