» procedura badania sprzętu komputerowego
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Postępowanie karne
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
konto usunięte

16:08 27-11-2008
miałem dysk 80Gb gdy odzyskali dane to było ich w sumie około 78 Gb na dysku niby były wolne kilka kilobajtów.

Jak potraktować taką opinie biegłego który odzyskuje dane z dysku do wyceny wartości oprogramowania? Do śmieci.
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

16:31 27-11-2008
.......że partacz.
---------------------
Porad na priva,maila i gg nie udzielam.
Odpisuję tylko w wolnych chwilach.Pod warunkiem,że mi się chce.
odpowiedz

linki
reklamowe

16:40 27-11-2008
Jak wygląda sprawa wyceny oprogramowania zabrali mi sprawny komputer + dwa stare dyski
czy z nich tez będą brane po uwagę programy?
i jeszcze jedno na jakiej podstawie wyliczana jest ta krotność odszkodowania?

Pozdrawiam
odpowiedz

17:09 27-11-2008
CYTAT(Fiksia77)
Czyżby powtórka wcześniejszej "Pana" wypowiedzi ???

Często niestety trzeba powtórzyć nawet kilkakrotnie- a i jest mile widziane w sądzie odwoławczym- co też czynię- to co istotne- akurat wówczas sąd to zauważa- sprawdziło się wielokrotnie w praktyce. Przynajmniej ja mam takowe doświadczenia. :mrgreen:
---------------------
Odpowiadam publicznie na forum. Jedynie w sprawach większej wagi mogę odpowiedzieć prywatnie.
odpowiedz

17:13 27-11-2008
CYTAT(Pomi)
Jak wygląda sprawa wyceny oprogramowania zabrali mi sprawny komputer + dwa stare dyski
czy z nich tez będą brane po uwagę programy?
i jeszcze jedno na jakiej podstawie wyliczana jest ta krotność odszkodowania?

Pozdrawiam

Tak- stare dyski też podlegają sprawdzeniu. Wycena w/g cennika.
---------------------
Odpowiadam publicznie na forum. Jedynie w sprawach większej wagi mogę odpowiedzieć prywatnie.
odpowiedz

17:16 27-11-2008
CYTAT(radek07)
CYTAT(Pasjonat)
Nie ma ściśle określonych granic postępowania podczas przeprowadzania opinii- kwestia zaufania publicznego do pracy i zawodu biegłego.

lecz zawsze można kwestionować sposób przeprowadzania badania i w rezultacie wydaną opinię ale żeby to robić muszę mieć przynajmniej ogólne pojęcie na temat tego badania-nie mogę tu liczyć na sąd bo jak podejrzewam zakres jego wiedzy w tej dziedzinie jest mniejszy od mojego a więc mogę liczyć tylko na siebie jeśli chodzi o zadawanie pytań biegłemu
na SO też nie ma co liczyć w przypadku apelacji bo tak samo orientują się w sprawach informatycznych jak i SR-wszyscy patrzą na jedno: wnioski opinii i czy biegły ma kwalifikacje a sposób w jaki doszedł on do w/w wniosków nie podlega żadnej weryfikacji i dlatego w swoim interesie tudzież odkrycia prawdy materialnej sam muszę sąd ukierunkować aby powziął wątpliwości co do opinii bo z urzędu tego nie zrobi z powodu braku wiedzy na ten temat

Jak najbardziej- ale skoro nie ma konkretnym wytycznych to trudno wykazywać coś co nie ma punktu swojego odniesienia- jednak proszę próbować.
---------------------
odpowiedz

17:21 27-11-2008
Tak więc trzeby być zdanym na łaske biegłego i przychylną opinię? W takim razie on mogą robić co im sie podoba
odpowiedz

linki
reklamowe

17:48 27-11-2008
Wszystko zależy od konkretnego przypadku- opinnii- zawsze można wnieść wniosek o stwierdzenie dodatkowych faktów- trudno odnosić się tutaj ogólnie.
---------------------
odpowiedz

18:44 27-11-2008
mam narazie taką propozycję-zamieszczajcie Państwo w tym temacie "ocenzurowane" ( bez danych osobowych) opinie biegłych ze swoich spraw-porównamy sam sposób przeprowadzenia badań i być może dojdziemy do jakiś konstruktywnych wniosków
odpowiedz

19:24 27-11-2008
Zapewne będzie łatwiej się wówczas ustosunkować.
---------------------
odpowiedz

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccnieruchomosci_wawmfilipinkazaneta1985
dukeaeccnieruchomosci_wawmfilipinkazaneta1985
Dołącz do naszego grona