Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | mfilipinka | zaneta1985 |

| konto usunięte |
miałem dysk 80Gb gdy odzyskali dane to było ich w sumie około 78 Gb na dysku niby były wolne kilka kilobajtów.
Jak potraktować taką opinie biegłego który odzyskuje dane z dysku do wyceny wartości oprogramowania? Do śmieci. | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
.......że partacz.
---------------------Porad na priva,maila i gg nie udzielam. Odpisuję tylko w wolnych chwilach.Pod warunkiem,że mi się chce. | ||
linki reklamowe | |
Jak wygląda sprawa wyceny oprogramowania zabrali mi sprawny komputer + dwa stare dyski
czy z nich tez będą brane po uwagę programy? i jeszcze jedno na jakiej podstawie wyliczana jest ta krotność odszkodowania? Pozdrawiam | |||
CYTAT(Fiksia77) Czyżby powtórka wcześniejszej "Pana" wypowiedzi ???
Często niestety trzeba powtórzyć nawet kilkakrotnie- a i jest mile widziane w sądzie odwoławczym- co też czynię- to co istotne- akurat wówczas sąd to zauważa- sprawdziło się wielokrotnie w praktyce. Przynajmniej ja mam takowe doświadczenia. :mrgreen: Odpowiadam publicznie na forum. Jedynie w sprawach większej wagi mogę odpowiedzieć prywatnie. | ||
CYTAT(Pomi) Jak wygląda sprawa wyceny oprogramowania zabrali mi sprawny komputer + dwa stare dyski
czy z nich tez będą brane po uwagę programy? i jeszcze jedno na jakiej podstawie wyliczana jest ta krotność odszkodowania? Pozdrawiam Tak- stare dyski też podlegają sprawdzeniu. Wycena w/g cennika. Odpowiadam publicznie na forum. Jedynie w sprawach większej wagi mogę odpowiedzieć prywatnie. | ||
CYTAT(radek07) CYTAT(Pasjonat) Nie ma ściśle określonych granic postępowania podczas przeprowadzania opinii- kwestia zaufania publicznego do pracy i zawodu biegłego.
lecz zawsze można kwestionować sposób przeprowadzania badania i w rezultacie wydaną opinię ale żeby to robić muszę mieć przynajmniej ogólne pojęcie na temat tego badania-nie mogę tu liczyć na sąd bo jak podejrzewam zakres jego wiedzy w tej dziedzinie jest mniejszy od mojego a więc mogę liczyć tylko na siebie jeśli chodzi o zadawanie pytań biegłemu na SO też nie ma co liczyć w przypadku apelacji bo tak samo orientują się w sprawach informatycznych jak i SR-wszyscy patrzą na jedno: wnioski opinii i czy biegły ma kwalifikacje a sposób w jaki doszedł on do w/w wniosków nie podlega żadnej weryfikacji i dlatego w swoim interesie tudzież odkrycia prawdy materialnej sam muszę sąd ukierunkować aby powziął wątpliwości co do opinii bo z urzędu tego nie zrobi z powodu braku wiedzy na ten temat Jak najbardziej- ale skoro nie ma konkretnym wytycznych to trudno wykazywać coś co nie ma punktu swojego odniesienia- jednak proszę próbować. Odpowiadam publicznie na forum. Jedynie w sprawach większej wagi mogę odpowiedzieć prywatnie. | ||
Tak więc trzeby być zdanym na łaske biegłego i przychylną opinię? W takim razie on mogą robić co im sie podoba | ||
linki reklamowe | |
Wszystko zależy od konkretnego przypadku- opinnii- zawsze można wnieść wniosek o stwierdzenie dodatkowych faktów- trudno odnosić się tutaj ogólnie.
---------------------Odpowiadam publicznie na forum. Jedynie w sprawach większej wagi mogę odpowiedzieć prywatnie. | ||
mam narazie taką propozycję-zamieszczajcie Państwo w tym temacie "ocenzurowane" ( bez danych osobowych) opinie biegłych ze swoich spraw-porównamy sam sposób przeprowadzenia badań i być może dojdziemy do jakiś konstruktywnych wniosków | ||
Zapewne będzie łatwiej się wówczas ustosunkować.
---------------------Odpowiadam publicznie na forum. Jedynie w sprawach większej wagi mogę odpowiedzieć prywatnie. | ||
| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |