Zbyt małe odszkodowanie z OC sprawcy - dodaj swój komentarz
Autor:
 Masz konto? Zaloguj się
Treść:
Zachęcamy Cię do założenia konta w naszym serwisie. Dzięki rejestracji możesz m.in.:
  • szybko odnaleźć dyskusje, w których brałeś/aś udział,
  • zapisywać dyskusje, które szczególnie Cię interesują
  • otrzymywać na maila powiadomienia o nowych komentarzach w obserwowanych przez Ciebie wątkach
Rejestracja daje Ci również pewność, że nikt nie podszyje się pod Twój nick

* Uwaga: wypowiadając jako gość, obok podanego autora widoczny będzie twój numer IP
10 ostatnich wypowiedzi (w kolejności od najnowszego):
1.
13:31 06-09-2011  ~Bort
Powiem Ci może i masz rację z tą aferą, ale to w sumie i tak nie zmienia faktu, że są skuteczni. Zresztą między Bogiem a prawdą ludzie sami są sobie winni, bo nie czytają tego, co podpisują, a potem robią aferę. Tak tak, po ukończeniu 18 lat trzeba się 3 razy zastanowić, pod czym się składa podpis. Wtórny analfabetyzm to obecnie powszechna dolegliwość w naszym społeczeństwie.
2.
15:13 25-08-2011  Annegi
~Patryk napisal(a): Nie rozumiem, skąd ten sarkazm? Przecież Euco naprawdę jest skuteczne. Nie mam zamiaru im robić reklamy, zresztą po co? Niech cyfry mówią same za siebie: http://www.euco.pl/prezentacje/EuCO_zatwierdzenie%20prospektu_prezentacja%20dla%20dziennikarzy_02_12_2010_OK.pdf

Proszę wpisać sobie w przeglądarkę: afera euco wyborcza lub łowcy nieszczęść euco. Wyborcza rozpisywała się na temat tej firmy. Z tego co się orientuje zmienili po tej aferze adres.
3.
10:09 18-08-2011  ~Patryk
Nie rozumiem, skąd ten sarkazm? Przecież Euco naprawdę jest skuteczne. Nie mam zamiaru im robić reklamy, zresztą po co? Niech cyfry mówią same za siebie: http://www.euco.pl/prezentacje/EuCO_zatwierdzenie%20prospektu_prezentacja%20dla%20dziennikarzy_02_12_2010_OK.pdf
4.
16:35 08-05-2011  ~gość
versusa zatkało a czemuż to?
bo najlepsza jest AUXILIA! :D
5.
12:52 11-03-2010  pietryś
laugh.gif biggrin.gif
6.
11:30 07-03-2010  tombek
CYTAT(zenit_ @ 5.05.2009, 9:55)
Dzięki,

Mam jeszcze alternatywę gdyż jest firma, która załatwia takie rzeczy jak odzyskanie odszkodowania tylko nie wiem czy już się do nich zwrócić czy jeszcze czekać.

Czy mogę domagać się również zwrotu kosztów za parking u mechanika? To może być nawet 2000 zł (60 dni po 35 zł za dzień)?

jest taka firma i jest dbra - nazywa się EUCO
7.
11:28 19-05-2009  pietryś
Najlepiej jest przedstawić kosztorys naprawy samochodu, przesłać lub dostarczyć go do ubezpieczyciela, poczekać wyznaczony termin (np. 7 dni) i dokonać naprawy. Następnie wziąć fakturę i złożyć do ubezpieczyciela. Analogicznie, poczekać kilka dni i wysłać do nich ostateczne wezwanie do zapłaty. Jak nie zapłacą - sąd.

p.s. nie wiem, czy te wyceny, które były przedstawione (od niezależnego rzeczoznawcy) miały charakter "kosztorysu"....
8.
13:16 13-05-2009  zenit_
Dzisiaj dostałem odpowiedź od TU że po weryfikacji ich decyzja jest ostateczna i dalszych roszczeń mogę dochodzić na drodze sądowej.
W przypadku braku aprobaty wnoszą również o przedłożenie imiennych rachunków za naprawę samochodu gdyż nie mogę z tytułu odszkodowania mieć korzyści majątkowej.
Czy mam wziąć kredyt w banku naprawić sobie auto, a później dać rachunki i czekać na zwrot pieniędzy?
Czy mogę sprzedaż uszkodzone auto (oczywiście za niższą cenę niż jego wartość przed uszkodzeniem) i domagać się wypłaty różnicy?
9.
08:07 06-05-2009  aksedo
Ponaglać możesz kiedy chcesz. Napisz szybko skargę do Rzecznika wyślij ją do wiadomości TU i może przyniesie to skutek.
Jeśli nie, skieruj sprawę do sądu.
10.
15:18 05-05-2009  zenit_
Ile czasu powiniemem odczekać żeby wysłać im jakieś ponaglenie albo jakie następne pismo powinienem im wysłać, czy też już może nie odzywać się do tej firmy ubezpieczeniowej tylko od razu wynająć prawnika?

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
Dołącz do naszego grona