Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | mfilipinka | nieruchomosci_waw | zaneta1985 |

Witam.
10 lat temu byłam uczestnikiem wycieczki, w której brało udział 8 osób. Osoby te miały papierosy, które zostały zabrane przez niemiecki urząd celny. W czasie tej kontroli nie byłam obecna w busie, ponieważ zabrało mnie wcześniej pogotowie, z którego posiadam dokumenty. Policja, które spisywała konfiskatę dopisała mnie razem z pozostałymi osobami, że zabrano nam papierosy. Po 10 latach zapukał do mnie komornik i oświadczył, że jestem winna na rzecz niemiec kwotę, około 20000zł (i wciąż rośnie), która została podzielona między tylko dwóch uczestników wycieczki. Odwołałam się do niemiec, wysyłając pisma z zaświadczeniami, że byłam w tym czasie na pogotowiu, oraz do Ministerstwa w Polsce, ale oni odpisali, że ich nie interesuje ile było osób, i komu zabrano papierosy - oni muszą ściągnąć pieniądze z tych dwóch osób, na które losowo padł wybor i nie przyjmują żadnych tłumaczeń. Co można teraz z tą sprawą zrobić? Do kogo się udać? U adwokata już byłam, ale niewiele pomógł. Czy ktoś miał już kiedyś takie problemy i udało się rozwiązać? Proszę o jakieś dobre rady. Pozdrawiam eugienia52 | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
witam! mam pytanie odnośnie takiej sytuacji: Bus jadący do Anglii został zatrzymany przez francuzów. znaleźli w nim nie całe 300 kartonów papierosów ukraińskich. oczywiście bus został od razu skonfiskowany. trzeba go teraz wykupić.kierowca tego busa jest jego właścicielem- co mu za to grozi?? proszę o jak najszybszą pomoc | |||
linki reklamowe | |
~gość 109.79.*.* |
powiedz niech się walą | ||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |