1
Przejdź do strony:
» Kary za przemyt papierosów
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Prawo europejskie i międzynarodowe
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:

16:06 25-06-2009
Witam.

10 lat temu byłam uczestnikiem wycieczki, w której brało udział 8 osób. Osoby te miały papierosy, które zostały zabrane przez niemiecki urząd celny. W czasie tej kontroli nie byłam obecna w busie, ponieważ zabrało mnie wcześniej pogotowie, z którego posiadam dokumenty. Policja, które spisywała konfiskatę dopisała mnie razem z pozostałymi osobami, że zabrano nam papierosy. Po 10 latach zapukał do mnie komornik i oświadczył, że jestem winna na rzecz niemiec kwotę, około 20000zł (i wciąż rośnie), która została podzielona między tylko dwóch uczestników wycieczki. Odwołałam się do niemiec, wysyłając pisma z zaświadczeniami, że byłam w tym czasie na pogotowiu, oraz do Ministerstwa w Polsce, ale oni odpisali, że ich nie interesuje ile było osób, i komu zabrano papierosy - oni muszą ściągnąć pieniądze z tych dwóch osób, na które losowo padł wybor i nie przyjmują żadnych tłumaczeń.

Co można teraz z tą sprawą zrobić?
Do kogo się udać? U adwokata już byłam, ale niewiele pomógł.
Czy ktoś miał już kiedyś takie problemy i udało się rozwiązać?
Proszę o jakieś dobre rady.
Pozdrawiam
eugienia52
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

21:24 01-05-2010
witam! mam pytanie odnośnie takiej sytuacji: Bus jadący do Anglii został zatrzymany przez francuzów. znaleźli w nim nie całe 300 kartonów papierosów ukraińskich. oczywiście bus został od razu skonfiskowany. trzeba go teraz wykupić.kierowca tego busa jest jego właścicielem- co mu za to grozi?? proszę o jak najszybszą pomoc
odpowiedz

linki
reklamowe

~gość
109.79.*.*

22:25 08-02-2012
powiedz niech się walą
odpowiedz

linki
reklamowe