Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | Łukasz Nysztal | barszym |

Proszę o wskazanie mi jak ma brzmieć UMOWA między mną a dłużnikiem alimentacyjnym.
---------------------Chcemy polubownie dojść do porozumienia - co winna zawierać taka umowa. Może już była taka sprawa na forum - proszę o link. Bardzo proszę o nieodpowiadanie na moje zapytanie pana duke..... ani pprzemo GRZEGORZ - Gdańsk | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
(GGRZEGORZ) Bardzo proszę o nieodpowiadanie na moje zapytanie pana duke..... ani pprzemo
Me serce samarytanina krwawi:) Akurat wiem ale podporządkuję się woli autora:) Pozdrawiam duke | ||
linki reklamowe | |
zgodnie z zyczeniem autora nie odezwe sie:) a juz chcialem pomoc
---------------------pozdrawiam pprzemo Pozdrawiam
pprzemo | ||
Potrzebuję fachowej odpowiedzi,dlatego ponawiam prośbę do osoby znającej temat z autopsji lub od strony prawnej.
---------------------Dziękuję. GRZEGORZ - Gdańsk | |||
Pprzemo, założę się że Ty też wiesz jak to jest z autopsji i prawnie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pozdrawiam duke | ||
(dukeaecc) Pprzemo, założę się że Ty też wiesz jak to jest z autopsji i prawnie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pozdrawiam duke TY FACET przywołuję cię do porządku na takim forum jak forum prawnicze,bo zgłoszę Adminowi. Nie pytany nie odpowiada. Wymądrzaj się FACET na swoim prywatnym blogu lub załóż prywatne forum jak nie masz gdzie się wygadać. Proszę nie zaśmiecać mi mojego tematu bzdetami - jesteście OBAJ panowie w moim temacie zbędni - po polsku nie rozumiecie. TROLLE forumowe.WSTYD. GRZEGORZ - Gdańsk | |||
Wysłany: Wczoraj 23:39
---------------------UMOWA prywatna o alimenty między dwoma stronami Proszę o wskazanie mi jak ma brzmieć UMOWA między mną a dłużnikiem alimentacyjnym. Chcemy polubownie dojść do porozumienia - co winna zawierać taka umowa. Może już była taka sprawa na forum - proszę o link. Bardzo proszę o nieodpowiadanie na moje zapytanie pana duke..... ani pprzemo WZNOWIENIE pytania : Ponawiam pytanie,ponieważ są jakieś zakłócenia na łączach i dwa korniki /pusto w głowie i zero inteligencji/ szukające wrażeń na forum zaatakowały mój temat. Za odpowiedż osoby kompetentnej dziękuję. GRZEGORZ - Gdańsk | |||
linki reklamowe | |
Co chce Pan załatwić polubownie? Proszę to dookreślić.
---------------------Spłatę,wysokość alimentów? Czy sprawa znajduje się u komornika? Itd. Porad na priva,maila i gg nie udzielam. Odpisuję tylko w wolnych chwilach.Pod warunkiem,że mi się chce. | ||
(takisobiektoś) Co chce Pan załatwić polubownie? Proszę to dookreślić.
Spłatę,wysokość alimentów? Czy sprawa znajduje się u komornika? Itd. Dziękuję za odzew pana kompetentnego. Sprawa jest na początku biegu u komornika z uwagi na niemożność polubownego się porozumienia z dłużnikiem alimentacyjnym. Gdy sprawa trafiła do komornika jest reakcja polubownego załatwienia sprawy alimentów i polubownego podwyższenia ich. Nie wiem jak sformuować taką umowę,bo oprócz comiesięcznych alimentów w kwocie 800,00 zł. na dwoje dzieci dłużnik alimentacyjny oferuje mi pomoc w zaspokojeniu innych potrzeb dzieci jak bilety miesięczne autobusowe,czasami buty,kurtki,spodnie - sporadycznie.ale już coś,co pomoże w budżecie domowym. Niby umiem napisać umowę,ale w tej kwesti nie radzę sobie. Nie bardzo wierzę dłużnikowi,bo to dziś z pracą różnie jest,ale nie chcę obciążać nikogo dużymi kosztami egzekucyjnymi jakie pobiera każdy komornik. Dziękuję za pomoc. GRZEGORZ - Gdańsk | |||
W mojej ocenie jedyną skuteczną umową będzie ugoda alimentacyjna.Można to uczynić notarialnie lub sądownie.Co do dalszej części pytania mam wątpliwości co do możliwości ewentualnego dochodzenia roszczenia , jeżeli chodzi o to rozwiązanie (bilet miesięczny,buty itd)
---------------------Porad na priva,maila i gg nie udzielam. Odpisuję tylko w wolnych chwilach.Pod warunkiem,że mi się chce. | ||
| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISÓW |