UMOWA prywatna o alimenty między dwoma stronami   (http://prawo.wieszjak.pl/forum/thread/71210,UMOWA-prywatna-o-alimenty-miedzy-dwoma-stronami.htm)

ggrzegorz - 23:39 27-07-2009
Proszę o wskazanie mi jak ma brzmieć UMOWA między mną a dłużnikiem alimentacyjnym.
Chcemy polubownie dojść do porozumienia - co winna zawierać taka umowa.
Może już była taka sprawa na forum - proszę o link.

Bardzo proszę o nieodpowiadanie na moje zapytanie pana duke..... ani pprzemo
dukeaecc - 09:06 28-07-2009
(GGRZEGORZ)

Me serce samarytanina krwawi:) Akurat wiem ale podporządkuję się woli autora:)
Pozdrawiam
duke
pprzemo - 09:14 28-07-2009
zgodnie z zyczeniem autora nie odezwe sie:) a juz chcialem pomoc

pozdrawiam

pprzemo
ggrzegorz - 12:26 28-07-2009
Potrzebuję fachowej odpowiedzi,dlatego ponawiam prośbę do osoby znającej temat z autopsji lub od strony prawnej.
Dziękuję.
dukeaecc - 12:42 28-07-2009
Pprzemo, założę się że Ty też wiesz jak to jest z autopsji i prawnie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pozdrawiam
duke
ggrzegorz - 15:20 28-07-2009
(dukeaecc)
Pprzemo, założę się że Ty też wiesz jak to jest z autopsji i prawnie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pozdrawiam
duke

TY FACET przywołuję cię do porządku na takim forum jak forum prawnicze,bo zgłoszę Adminowi.
Nie pytany nie odpowiada.

Wymądrzaj się FACET na swoim prywatnym blogu lub załóż prywatne forum jak nie masz gdzie się wygadać.

Proszę nie zaśmiecać mi mojego tematu bzdetami - jesteście OBAJ panowie w moim temacie zbędni - po polsku nie rozumiecie.

TROLLE forumowe.WSTYD.
ggrzegorz - 15:31 28-07-2009
Wysłany: Wczoraj 23:39

UMOWA prywatna o alimenty między dwoma stronami

Proszę o wskazanie mi jak ma brzmieć UMOWA między mną a dłużnikiem alimentacyjnym.
Chcemy polubownie dojść do porozumienia - co winna zawierać taka umowa.
Może już była taka sprawa na forum - proszę o link.

WZNOWIENIE pytania :

Ponawiam pytanie,ponieważ są jakieś zakłócenia na łączach i dwa korniki /pusto w głowie i zero inteligencji/ szukające wrażeń na forum zaatakowały mój temat.

Za odpowiedż osoby kompetentnej dziękuję.
takisobiektoś - 16:56 28-07-2009
Co chce Pan załatwić polubownie? Proszę to dookreślić.
Spłatę,wysokość alimentów?
Czy sprawa znajduje się u komornika?
Itd.
ggrzegorz - 17:10 28-07-2009
(takisobiektoś)
Co chce Pan załatwić polubownie? Proszę to dookreślić.
Spłatę,wysokość alimentów?
Czy sprawa znajduje się u komornika?
Itd.

Dziękuję za odzew pana kompetentnego.
Sprawa jest na początku biegu u komornika z uwagi na niemożność polubownego się porozumienia z dłużnikiem alimentacyjnym.
Gdy sprawa trafiła do komornika jest reakcja polubownego załatwienia sprawy alimentów i polubownego podwyższenia ich.
Nie wiem jak sformuować taką umowę,bo oprócz comiesięcznych alimentów w kwocie 800,00 zł. na dwoje dzieci dłużnik alimentacyjny oferuje mi pomoc w zaspokojeniu innych potrzeb dzieci jak bilety miesięczne autobusowe,czasami buty,kurtki,spodnie - sporadycznie.ale już coś,co pomoże w budżecie domowym.
Niby umiem napisać umowę,ale w tej kwesti nie radzę sobie.
Nie bardzo wierzę dłużnikowi,bo to dziś z pracą różnie jest,ale nie chcę obciążać nikogo dużymi kosztami egzekucyjnymi jakie pobiera każdy komornik.
Dziękuję za pomoc.
takisobiektoś - 17:22 28-07-2009
W mojej ocenie jedyną skuteczną umową będzie ugoda alimentacyjna.Można to uczynić notarialnie lub sądownie.Co do dalszej części pytania mam wątpliwości co do możliwości ewentualnego dochodzenia roszczenia , jeżeli chodzi o to rozwiązanie (bilet miesięczny,buty itd)
ggrzegorz - 17:28 28-07-2009
O to mi chodziło jak to prawnie wygląda.
Czy taka umowa prywatna między nami posiada jakiś status prawny - widzę,że nie bardzo i wszystko zależy od lojalności strony zobowiązanej.
Bardzo dziękuję.
takisobiektoś - 17:36 28-07-2009
Taka umowa nie miałaby sensu.Jeżeli chodzi o bilet miesięczny łatwiej ująć to w kwocie ugody alimentacyjnej ale o inne rzeczy jak ubrania czy tym podobne nie sposób określić nie tylko kwotowo ale i jakościowo w żadnej umowie.Problem mogłoby nastręczyć oczywiście ewentualne odszkodowanie za jej niedotrzymanie ale była by to sprawa cywilna i niepewna.
pprzemo - 20:30 28-07-2009
Ponawiam pytanie,ponieważ są jakieś zakłócenia na łączach i dwa korniki /pusto w głowie i zero inteligencji/ szukające wrażeń na forum zaatakowały mój temat.

te 2 puste korniki potrafia przynajmniej korzystac z dobrodziejstw 21 wieku i pomoc ,a ty taki madry nawet google nie potrafisz uzyc:) i prostej umowy napisac ..GRATULACJE...
To nie jest twoj prywatny folwark zebys mowil kto ma pisac a kto nie ,obowiazuje regulamin forum ktory pewnie nie czytales...

PROSZE administracje forum o pouczenie uzytkownika zeby stonowal epitety w nasza strone.
konto usunięte - 20:47 28-07-2009
Do Pana GGRZEGORZ
podaje link do strony, gdzie kiedys zalaczylam plik -wzor do ugody alimentacyjnej
moze bedzie pomocne? tylko sobie dopasowac po swojemu
Plik jest do pobrania
http://www.forum.prawnikow.pl/38603.htm
ggrzegorz - 21:59 28-07-2009
Dziękuję pani wiewiórka
Dobrze jest więcej wiedzieć.
Kto szuka nie błądzi.

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
Dołącz do naszego grona