1
Przejdź do strony:
» Nieodebranie pozwu rozwodowego przez męża
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Sprawy rodzinne
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:

19:06 04-08-2009
Witam
Wniosłam niedawno pozew o rozwód bez orzekania o winie. Mam wyznaczony termin rozprawy na 2.10.2009.
1. Co w przypadku, kiedy mąż nie odbierze pozwu rozwodowego? Pisma od komornika z informacją o próbie ściągnięcia zaległych alimentów też nie odebrał i pisma wróciły do komornika. Mieszkamy pod tym samym adresem i mąż "przechwytuje" moją korespondencję. Dlatego mam zastrzeżoną korespondencję i informacje o listach poleconych uzyskuję bezpośrednio z urzędu pocztowego.
2. Mąż nie pracuje i na chwile obecną wszystkie próby egzekucji komorniczej zakończyły się niepowodzeniem. Idąc za radą komornika złożyłam doniesienie do prokuratury o brak płatności alimentacyjnych. Czy istnieje jakikolwiek sposób ściągnięcia od męża (lub jego rodziców) zaległych alimentów?
3. Dodatkowo oprócz prawomocnego wyroku alimentacyjnego na córkę, mam przyznaną również (tym samym wyrokiem) konieczność ponoszenia przez męża połowy opłat mieszkaniowych (dopóki mieszka w tym samym mieszkaniu), których również nie uiszcza.
Jak ściągnąć te opłaty?
Suma długu (alimenty i opłaty mieszkaniowe)męża na chwilę obecną przekracza 16tys.
  zgłoś naruszenie regulaminu

23:40 11-03-2010
[Przyłączm się do pytania. Co wówczas, gdy pozwany nie odbierze pozwu rozwodowego?

linki
reklamowe

10:31 12-03-2010
dwukrotnie zostawione awizo uwaza sie za doreczony list ale nie wiem co w przypadku gdy ktos jest w domu i odmawia przyjecia...wie ktos?
konto usunięte

10:41 12-03-2010
CYTAT(Tomax @ 12.03.2010, 10:31)
dwukrotnie zostawione awizo uwaza sie za doreczony list ale nie wiem co w przypadku gdy ktos jest w domu i odmawia przyjecia...wie ktos?

Ma taki sam skutek jak doręczony, wraca z adnotacja iż adresat odmówił przyjęcia

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaecckw02ja_jagienkabarszym
dukeaecckw02ja_jagienkabarszym
Dołącz do naszego grona