Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | Garion | nieruchomosci_waw | ja_jagienka |

Czy jest jakas szansa obronienia sie przed ENA w UK jezeli sprawa dotyczy mnie a moja zona jest aktualnie w ciazy? Lub w momencie kiedy mnie zlapie policja bedziemy juz z zona mieli dzidziusia? | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Jedynie rozmawiać z prokuratorem i sądem, który wydał takowy ENA.
--------------------- 4.1. Kategorie danych gromadzonych w Systemie Informacyjnym Schengen W KWS, Decyzji 2007/533/JHA oraz Rozporządzeniu 1987/2006 wskazane zostały kategorie danych gromadzonych w SIS. Są one następujące:
1. dane o osobach poszukiwanych do tymczasowego aresztowania w celu wydania ich na wniosek państw obcych (art. 95 KWS, art. 26 Decyzji 2007/533/JHA); 2. dane o osobach poszukiwanych do tymczasowego aresztowania w celu przekazania osoby ściganej na podstawie europejskiego nakazu aresztowania (art. 95 KWS, art. 26 Decyzji 2007/533/JHA); 3. dane na temat świadków lub osób wezwanych do stawienia się przed sądami w związku z postępowaniem karnym w celu poniesienia odpowiedzialności za czyny, za które są ścigane, lub osób, wobec których powinien zostać wykonany wyrok w sprawie karnej, lub osób wezwanych do stawienia się w celu odbycia kary pozbawienia wolności, dla ustalenia miejsca ich pobytu (art. 98 KWS; art. 34 Decyzji 2007/533/JHA); Listy gończe nie są wprowadzane do SIS. Odpowiadam publicznie na forum. Jedynie w sprawach większej wagi mogę odpowiedzieć prywatnie. | ||
linki reklamowe | |
z tego o czym wczesniej tu rozmawialismy w moim temacie na forum to ENA nie obowiązuje w UK bo w/w nie jest w Shengen...czy się mylę??
Jeżeli tak to proszę o mnie poprawić. Pozdrawiam | |||
(emi09) z tego o czym wczesniej tu rozmawialismy w moim temacie na forum to ENA nie obowiązuje w UK bo w/w nie jest w Shengen...czy się mylę??
Jeżeli tak to proszę o mnie poprawić. Pozdrawiam Jak najbardziej prawidłowo rozumowane. Państwa należące do UE: Austria (1995) Belgia (1957) Bułgaria (2007) Cypr (2004) Czechy (2004) Dania (1973) Estonia (2004) Finlandia (1995) Francja (1957) Grecja (1981) Hiszpania (1986) Holandia (1957) Irlandia (1973) Litwa (2004) Luksemburg (1957) Łotwa (2004) Malta (2004) Niemcy (1957) Polska (2004) Portugalia (1986) Rumunia (2007) Słowacja (2004) Słowenia (2004) Szwecja (1995) Węgry (2004) Wielka Brytania (1973) Włochy (1957) Państwa należące do UE oraz będące stroną układów i porozumień z UE: Islandia Liechtenstein Norwegia Szwajcaria Manako San Marino Watykan Państwa nie należące do UE: Andora Kosowo Czarnogóra Odpowiadam publicznie na forum. Jedynie w sprawach większej wagi mogę odpowiedzieć prywatnie. | ||
z wcześniejszych wypowiedzi wiem że europejskie nakazy aresztowania nie obowiązują w krajach które nie są w shengen...
UK nie jest z tego co wiem (chyba że sie mylę) cytując moje pytanie Wysłany: 2009-07-21, 09:40 kraj w którym przebywam nie jest w shengen...czy tu obowiązuje ENA ?? przepraszam za wałkowanie tematu i Twoją Pasjonacie odpowiedź: Wysłany: 2009-07-21, 17:52 Wówczas nie obowiązuje. w tym oto temacie http://www.forum.prawnikow.pl/63194.htm chyba że UK juz jest w shengen Pozdrawiam (płacząc nad naszą piłką nozną) | |||
Jak najbardziej słusznie.
---------------------Odpowiadam publicznie na forum. Jedynie w sprawach większej wagi mogę odpowiedzieć prywatnie. | ||
czyli w UK ENA nie obowiązuje?? | |||
linki reklamowe | |
(emi09) czyli w UK ENA nie obowiązuje??
Nie obowiązuje. Odpowiadam publicznie na forum. Jedynie w sprawach większej wagi mogę odpowiedzieć prywatnie. | ||
Przed zadaniem tego pytania bylem pewien ze w UK obowiazuje ENA.Ale widze Pasjonacie ze jednak po Twojej krotkiej rozmowie z Emi09 na ten temat, w UK ENA nieobowiazuje. | |||
(peterek69) Przed zadaniem tego pytania bylem pewien ze w UK obowiazuje ENA.Ale widze Pasjonacie ze jednak po Twojej krotkiej rozmowie z Emi09 na ten temat, w UK ENA nieobowiazuje.
Ja też nigdy dłużej się nie zastaniawałem- skupiałem się na innymi rzeczami, w szczególności gdy z pytania wynikało, że ENA w tym państwie obowiązuje. Na przyszłość już tegoż zagadnienia nie zapomoną i będę podchodził do niego skrupulatnie. Odpowiadam publicznie na forum. Jedynie w sprawach większej wagi mogę odpowiedzieć prywatnie. | ||
| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |