Co zrobić gdy dłużnik przekazał majątek innej osobie   (http://prawo.wieszjak.pl/forum/thread/8018,Co-zrobic-gdy-dluznik-przekazal-majatek-innej-osobie.htm)

wer_2 - 20:17 26-03-2009
Mam podobny problem, nie mogę odzyskać od osoby prywatnej pieniędzy przesłanej na jej kont, jako dopłaty na mieszkanie. Osoba zwodzi mnie od ponad roku, zmieniając ciągle termin oddania długu. Zawiodły wszelkie próby dogadania się, ostatnio napisałam jej że skoro jest niesłowna oddam sprawę do sądu. Jak mam postąpić proszę o radę. Dziękuję.
Ilona Ferens - 12:07 02-04-2009
najlepiej skierowac sprawę do sądu, ale wczesniej radze skorzystac z pomocy adwokata lub radcy prawnego ktory sporządzi wezwania do zapłaty, moze ta osoba przestraszy sie realnym zagrożeniem sprawy sądowej
~JANOMAR55 - 21:23 23-05-2009
DO PANI ILONY FERENS - JESLI PANI POLECA KOMUS KIEROWANIE SPRAWY DO SADU CZY STRASZENIE REALNYM ZAGROZENIEM SPRAWY SADOWEJ WOBEC NIEUCZCIWEGO POZYCZKOBIORCY, TO POWINNA PANI TAKZE POWIEDZIEC, JAK WYGLADA FINAL TEGO W DZISIEJSZYCH CZASACH...COZ Z TEGO, ZE SAD WYDA POZYTYWNY WYROK DLA POZYCZKODAWCY? COZ Z TEGO, ZE KOMORNIK PRZEJMIE SPRAWE? KONIEC WYGLADA TAK. PO JAKIMS CZASIE KOMORNIK UMARZA EGZEKUCJE Z POWODU NIEWYPLACAKNOSCI KLIENTA. DO SADU WNOSI SIE SKARGE NA BEZSKUTECZNE DZIALANIE KOMORNIKA, ZA KTORA TRZEBA ZAPLACIC- JAK SLYSZALAM-CHYBA 100,-ZL. KTORY SAD STANIE PO STRONIE POSZKODOWANEGO, MAJAC PO DRUGIEJ STRONIE URZEDNIKA, ROWNIEZ PRAWNIKA, CZYLI "rodzine"??? WIEC UMARZA SPRAWE I PO PTAKACH...W MOIM ODCZUCIU SAD UMOZLIWIA TAKIM OSOBNIKOM DZIALANIE W TAKIM PROCEDERZE PRZESTEPCZYM (NACIAGANIE), GDYZ TAKI OSOBNIK MAJAC WYROK UMARZAJACY W REKU. NASTEPNYCH NACIAGA, BO WIE, ZE SAD Z BRAKU NIEWYPLACALNOSCI, UMORZY MU SPRAWE O NIESKUTECZNA EGZEKUCJE KOMORNIKA. POMAGAJAC PRZESTEPCY, SAD SAM SIE NIM STAJE...
~krystyna - 12:35 27-10-2009
witam Potwierdzam spostrzezenia JANOMAR55 dokładnie to o czym pisze ta Pani spotkało mnie.Dłużnik jest absolutnie bezkarny w swoich działaniach, a prawo staje po jego stronie dając mu furtkę do następnych działań(oszustw). Jak można umorzyć postępowanie komornicze skoro jest prawomocny wyrok Sądu. Tym bardziej,że w moim przypadku dłuznik posiada działki które może spieniężyć. Jest to brak respektowania decyzji Sądu zatem komornik staje ponad prawem. Gdzie więc szukać sprawiedliwości skoro Sąd utrzyma w mocy decyzję komornika. Jakie działania podjąć dalej, aby odzyskać swoje pieniądze.Człowiek jest bezradny w całej tej machinie prawno urzędniczej. Może ktoś doradzi mnie i takim jak ja co robić dalej aby nie czuć się pokrzywdzonym przez wymiar sprawiedliwości
~BARBARA - 13:07 28-02-2010
MAM TEN SAM PROBLEM,WZIELAM KREDYT 2 LATA TEMU ZNAJOMEMU PO 2 LATACH KOMORNIK WSZEDL MI NA PENSJE DOWIEDZIALAM SIE DOPIERO TERAZ BEZ ZADNEGO UPRZEDZENIA JAK MOGE ODZYSKAC SWOJ DLUG?JEST JAKAS SPRAWIEDLIWOSC?
~ilona - 20:54 30-03-2010
prawo to prawo a co dzieje sie w praktyce to odrebna kwestia,chce Pani zeby napisac jak wyglada rzeczywistosc i co to zmienia, mam Pani napisac ze nigdy nie odzyska Pani swoich pieniedzy, sa i tacy co odzyskali ale sami musieli chodzic za komornikiem i podawac mu majatek dluznika, niech sie Pani nie dziwi ze komornikom nie chce sie zajmowac sprawami za 1 lub 2 tysiace. jesli zna pani lepszy sposob prosze bardzo, czekam na propozycje a nie tylko krytyke
~Romek - 22:51 25-05-2011
Wiecie co a ja bezpłatnie wystawiłem na www.dlugi.info i skończyło się tym, że w zębach człowiek mi forsę przyniósł byle by zniknąć z publicznego widoku!
Windykacja za zero złotych, mina dłużnika bezcenna.

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
Dołącz do naszego grona