Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | kw02 | ja_jagienka | barszym |

~aga 78.131.*.* |
nie zgadzam sie | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Aga ale z czym konkretnie się nie zgadzasz ? | ||
linki reklamowe | |
~ania 83.7.*.* |
a czy można wypłacić ekwiwalnet za urlop nie rozwiązując stosunku pracy, a jedynie nie wykorzystując przysługującego urlopu? | ||
~Ola 195.187.*.* |
Z dniem 30 kwietnia składam wypowiedzenie umowy o pracę na czas nieokreslony, mam 30-dniowy okres wypowiedzenia. Jak wygląda w tej sytuacji rozliczenie urlopu? Mam 12 dni urlopu zaległego z 2008 r i pełen bieżący urlop z 2009. Czy za urlop zaległy dostanę ekwiwalent? czy moge również liczyć na ekwiwalent za bierzący urlop z 2009? Czy pracodawca może wysłać minie na urlop w okresie wypowiedzenia wbrew mojej woli? | ||
~gość* 83.12.*.* |
W okresie wypowiedzenia pracodawca może wysłać Cię na urlop , a ewentualny ekwiwalent za rok 2009 dostaniesz tylko proporcjonalnie czyli za okres przepracowany+ okres wypowiedzenia a nie za cały rok pozdrawiam | ||
~hero 83.29.*.* |
Z dniem 20 maja koczy mi się umowa na czas nieokreślony,która zostanie rozwiązana za porozumieniem stron. czy pracodawca musi wypłacić mi ekwiwalent za niewykorzystany urlop w 2009 roku, czy może wysłać mnie na przymusowy urlop i nie płacić? czy mogę się nie zgodzić na ten urlop i zażądać wypłaty ekwiwalentu? Bardzo proszę o szybką odpowiedź, dziękuję. | ||
jesli ci zalezy na 'kasie'..to sprubuj sie dogadac z pracodawca..rozne formy nacisku sa jednak nie mile widziane/po co palic mosty?/..mozesz sie nie zgodzic na ten urlop. | ||
linki reklamowe | |
~nesca 89.231.*.* |
Witam Chciałabym sie dowiedziec ile przysługuje mi urlopu ,zatrudniona byłam w pewnej firmie od 25 kwietnia 2008 r do 10 kwietnia 2009r nie byłam na urlopie ani jednego dnia wczesniej prowadziłam działalnośc gospodarcza, w sumie mam przepracowanych 14 lat Prosze o odpowiedz :) Dziekuje Dodam ze otrzymałam świadectwo pracy i tam czytam iz za rok 2008 wypłaca mi ekwiwalent za 14 dni niewykorzystanego urlopu za rok 2009 za 9 dni w sumie 23 przepracowałam w tej firmie rok bez 15 dni sadziłam ze bede miała wypłacony ekwiwalent przynajmniej za 25 dni ale może sie myle prosze o odpowiedz :) | ||
~heniek 79.187.*.* |
Witam. Mam pytanie,za jaki wymiar urlopu powinienem otrzymac ekwiwalent jeżeli przepracowałem 34 lata i odszedłem na rentę w sierpniu 2008 nie wykorzystując urlopu za dany rok. PILNE | ||
~W potrzebie. 82.210.*.* |
Witam. Zostałem zwolniony z pracy, ale nie chcą mi wypłacić ekwiwalentu za niewykorzystany urlop. Chcą dopisać mi te zaległe dni na Świadectwie Pracy i ewentualnie następny pracodawca ma je uwzględnić. Co robić? Zgłośić to do PIP-u? Pozdrawiam | ||
| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISÓW |