| » wymiana towaru w slepach rossman |
| ewelas |
|
||
|
|
witam! w drogerii rossmann zakupiłam puder w kremie. w domu zorientowałam się, że ostatecznie zakupiłam nie ten kolor co chciałam. Pani w sklepie odmówiła mi wymiany towaru na inny, tłumacząc się wewnętrznymi przepisami. Dodam, że puder jest oryginalny i nieużywany. Czy można coś z tym zrobić? Czy po prostu omijać sklepy rossmann z daleka?
|
||
|
|||
|
~gość 195.34.217.* |
|
||
|
|
nie ma zwrotów towaru,tylko reklamcje!!!
to,że się Pani pomyliła w doborze,jest tylko i wyłącznie Pani pomyłką,i nie powinna Pani spychać odpowiedzialnością za nia obarczać sklep.prawo polskie nie przewiduje zwrotów ani wymian towaru na inny. róbmy świadomie zakupy,przemyślmy je...a zaoszczedzimy sobie i innym czasu i nerwów!!! pozdrawiam. |
||
|
|||
| agnes |
|
||
|
|
nie martw się ja kupiłam sztyft dla męża ale się pomyliłam miał być w żelu a nie w kremie pani m "kierowniczka"tak mnie potraktowała że mi się odechciało robić tam zakupy a po za tym sklep w poznaniu na os. kosmonałtów to tragedia wiecznie kolejki do kas choć sa dwie czynna jest jedna ceny są nie zgodne z cenami na półkach i wiecznie problem z wydaniem reszty wiecznie słychać "mogę być winna"niby dlaczego mam się godzić jak nas tak traktują najgorszy sklep w okolicy wolę chodzić do mniejszej drogerii
|
||
|
|||
|
~Aneti 83.12.9.* |
|
||
|
|
Ja również miałam taka sytuację w rossmannie; kupiłam farbę do włosów i w domu zorientowałam sie że wzięłam nie ten odcień co powinnam; chciałam wymienić w rossmannie na odcień który biorę zawsze okazując paragon, ale niestety. Pani powiedziała, że nie można i koniec/
|
||
|
|||
|
~kasia s 79.191.30.* |
|
||
|
|
ja się nie pomyliłam, kupiłam tusz do rzęs w ciechanowskim rossmannie.
tusz loreala, który sądząc po marce powinien być bardzo dobry okazał się uczulający, użyłam go tylko jeden raz, i chwilę później rozpoczęło się łzawienie. Następnego dnia odniosłam tusz do sklepu chcąc go zwrócić - kosztował 50zł, więc szkoda wyrzucić takie pieniądze do kosza, niestety pani kierowniczka powiedziała: "nie możemy go przyjąć, przecież mogła pani tam coś wstrzyknąć!"... !!!!!Żałosne. co mam zrobić z tym cholernym tuszem, jak go zwrócić do tego cholernego sklepu? pozdrawiam nie polecając rossman w ciechanowie. |
||
|
|||
|
~gość 83.13.56.* |
|
||
|
|
A co jeśli towar jest źle oznakowany? To już nie jest wina klienta. Kila
dni temu zakupiłam tusz, który nie posiadał granatowej naklejki, która świadczyłaby o kolorze tuszu a znajdować sie winna na spodzie opakowania. Byłam przekonana, że tusz jest czarny ponieważ całe opakowanie było tego właśnie koloru. Chcąc zamienić tusz na drugi dzień usłyszłam, że to nie jest możliwe ponieważ Rossman nie ma pewności, że towar nie był już używany. Bardzo nie podoba mi sie polityka wewnętrzna sklepów Rossman- absolutnie nie wychodzą na przeciw oczekiwaniom klienta. I tym sposobem Rossman stracił kolejnego klienta. |
||
|
|||
| dzialreklamacji |
|
||
|
|
Tego typu zwroty nie muszą byc przyjmowane przez sprzedawcę, zależy to
tylko i wyłącznie od dobrej woli sprzedawców reprezentujących daną " Markę " reszta jasna. Nie zgodzę się również z gościem z 2 postu są zwroty i nie jest prawdą że są same reklamacje. |
||
|
|||
| aniamaks |
|
||
|
|
Omijajcie sklep Rossman w Gdansku. Zel do czyszczenia postawiony byl na
polce pod znakiem promocja. Wzielam go, ale przy kasie okazalo sie ze cena jest wyzsza niz ta podana. Ten na promocji byl koloru niebieskiego, a ten ktory ja wzielam - cytrynowy. Chcialam go natychmiast wymienic, ale pani powiedziala, ze mi nie wymieni, bo przeciez moglam sprawdzic na czytniku jaka jest cena. Podniesionym glosem poinformowala mnie, ze jestem swiadomym konsumentem i ze to moja wina, ze wybralam ten zel. Usilowalam tlumaczyc, ze stal pod cena promocyjna, ale pani uparcie twierdziala ze nie moze wymienic, a kierowniczki nie ma. Gdzie sa prawa konsumenta? Pani oswiadczyla, ze czasy sie zmienily i teraz konsument nie ma praw! |
||
|
|||
|
~A. 83.30.36.* |
|
||
|
|
Spotkała mnie dokładnie taka sama sytuacja w sklepie w Bielsku-Białej na
ul. 11 listopada. Naklejki na spodu tuszu do rzęs brak, sprzedawczyni przy kasie na moją prośbę otwarła tusz żeby sprawdzić czy nie jest zeschnięty. Przy oświetleniu sklepowym tusz wyglądał jak czarny. Zaraz po wyjściu ze sklepu otwarłam go jeszcze raz i okazało się że jest brązowy. Natychmiast wróciłam do sprzedawczyni, ale mimo moich nalegań sprzedawczyni i chyba kierowniczka po którą poszła odmówiły zamiany tłumacząc się że "po odejściu od kasy reklamacji nie uwzględnia się bla bla bla" i że towaru "otwartego" się nie wymienia. NIE POLECAM |
||
|
|||
|
~edi 79.139.87.* |
|
||
|
|
zwrotów NIE ma- jest to tylko dobra wola sprzedawcy, a jeśli ktoś
twierdzi inaczej to proszę podać podstawę prawną. w przypadku reklamacji może być zwrot, wymiana. a swoją drogą- chciałybyście kupić taki np. tusz z wymiany, bo ktoś raz użył??? w przypadku kosmetyków nie ma wymiany czy zwrotu i sklep nie może wyjść na przeciw potrzebom klienta, bo można by było wlać coś do kremu na przykład!!! dla mnie to oczywiste, że nie ma wymian itd. |
||
|
|||
|
~ja 84.38.214.* |
|
||
|
|
zgadzam się w zupełności ,nie chciałabym kupić kosmetyków których ktoś urzywał, ale te oburzone panie tego nie rozumieją, chciałabym żeby kupiły np taki tusz do rzęs wcześniej urzyty przez jakąś panią z zapaleniem spojówek
|
||
|
|||
|
~gość 83.20.229.* |
|
||
|
|
Pracownicy sklepu nie przestawiają celowo produktów, żeby kupujący mógł się pomylić. Robią to tylko wredni klienci, którym nie chce się odkładać produktów na miejsce. Ludziom wydaje się, że kasjerce można napluć na głowę. Rossmann to sklep samoobsługowy! Czy w innych marketach zawracacie dupę bez przerwy pracownikom? Nie!!!
|
||
|
|||
|
~:) 93.94.186.* |
|
||
|
|
Nie możesz mieć pretensji do sklepu tylko do firmy Loreal...,Rossmann tylko sprzedaje ta markę i nie może ponosić odpowiedzialności za jakość tych produktów!!!Napisz do firmy loreal a na przyszłość kupuj produkty dla alergików.
|
||
|
|||
|
~gość 83.4.173.* |
|
||
|
|
pracuję w rossmannie i wiem jak wyglądają takie zwroty..u nas przez pewien czas codziennie ktoś przychodził wymieniać lub zwracać jakiś towar.jeśli np towar nie działał lub był uszkodzony, a przed zakupem nie można było sprawdzić czy działa(np.suszarka)to wymieniałyśmy i tak robimy do tej pory, ale jeśli ktoś kupuje puder to przecież miał w sklepie możliwość skorzystania z testeru i sprawdzić czy mu odpowiada, tak samo jeśli chodzi o tusz do rzęs-przysyłają już nam testery tuszy a jeśli ktoś nie korzysta z testerów to przecież może tusz odkręcić i sprawdzić jaką ma szczoteczkę i kolor, żadna kasjerka ani nikt inny go za to nie zje.pozdrawiam
|
||
|
|||
Kancelarie prawne
- » Białystok: Kancelaria Radcy Prawnego Eugenia Jabłokow
- » Poznań: Lubbe Magdalena Kancelaria Radcy Prawnego
- » Paryż - Francja: TERRILLON Kancelaria Adwokacka
- » Świnoujście: Kancelaria Radcy Prawnego Dorota Krzemień-Osuch
- » Warszawa: J. Chałas i Wspólnicy Kancelaria Prawna
|
|