Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | mfilipinka | nieruchomosci_waw | zaneta1985 |

~wiwona 89.74.*.* |
ciekawe, jak pracodawca zapewni mi przerwę w pracy na np: dziesięciogodzinnym dyżurze w domu dziecka (pół etatu)? | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
~anka 79.186.*.* |
A może mi ktoś odpowiedzieć jak to jest z premią na umowie pół etatu? Np od utargu- czy należy się cała premia jaką dostaje pracownik zatrudniony na cały etat czy też połowa premii od utargu? Lub premia porządkowa- czy należy się cała czy jej połowa? Jak opisuje to kodeks pracy? | ||
linki reklamowe | |
~Izabela 89.228.*.* |
Mam pytanie. Pracuję na 5/8 etatu. Niby pracodawca zapewnia mi 15 minut przerwy i dokładnie od poniedziałku miał swoje widzi mi się i powiedział, że za każdą 1 minutę wydłużonej przerwy mamy odrabiać 10 minut. Przez przypadek (nie z mojej winy) mój czas został przekroczony o 8 minut i teraz pracodawca żąda abym odrobiła 80 minut dodatkowo!! Czy może tak zrobić? Jakie są moje prawa? Czy mogę się z tym udać np do prawnika? | ||
~janek 10.0.*.* |
ja dostałem umowe na pół etatu a na umowie pisze pełen wymiar czasu pracy.o co tu biega? | ||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |