Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | Łukasz Nysztal | barszym |

| konto usunięte |
Witam W rozmowie telefonicznej z pewną firmą, zgodziłem się na wykonanie strony internetowej, dla mojej firmy, wraz z jej utrzymaniem i domeną. Otrzymałem od nich potwierdzenie umowy drogą elektroniczną... Cytat: Szanowni Państwo, niniejszym potwierdzamy zawarcie umowy z naszą firmą dnia 10.11.2009 ***: Numer referencyjny: ....... Numer umowy: ......... Usługa: Twoja Strona WWW Pakiet: Abonament miesięczny:.............. Płatny z góry: rocznie * Dzięki temu rabat:.................................. Płatność za taki okres rozliczeniowy............. Opłata instalacyjna(jednorazowa): ............ Czas trwania umowy: 12 miesiecy ** Termin płatności: 5 dni roboczych od daty wystawienia faktury Forma płatności: przelew Opis usługi: Rejestracja domeny www.xxxx.pl, 5 stron przeznaczonych na dowolną treść typu tekst lub grafika, dostarczoną przez Państwa w formie elektronicznej w późniejszym czasie, formularz kontaktowy, profesjonalna szata graficzna, licznik odwiedzin strony, rejestracja adresu poczty elektronicznej biuro@xxxx.pl W celu odbierania i wysyłania wiadomości poczty elektronicznej przez Państwa nowy adres biuro@xxxxx.pl za pomocą programu Outlook, Outlook Express, Thunderbird itp. nalezy użyć nastepujących informacji: Serwer poczty przychodzacej POP3: mail.xxxxx.pl Serwer poczty wychodzacej SMTP: mail.xxxxx.pl Nazwa uzytkownika/konta: biuro@xxxxx.pl Hasło: xxxxx W celu dodania docelowej treści Państwa stron WWW, prosimy o przesłanie na nasz adres mailowy tresc@xxxxxxx.pl treści w formie elektronicznej typu tekst lub grafika. Pozdrawiamy W moim przekonaniu, umowa ta, nie jest zgodna z prawem. Brakuje tu opcji przekazania praw własności do strony, nie ma informacji co do pojemności strony ani wielkości transferu. Fakt zawarcia umowy na odległośc, powinien skutkować zapisem o możliwości wycofania się z umowy w określonym terminie.Po otrzymaniu tego potwierdzenia drogą elektroniczną, wysłałem, drogą odwrotną, zapytania jw. do dnia dzisiejszego nie otrzymałem odpowiedzi i nie zapłaciłem faktury. Nie wiem jak traktować taką sytuację, jest to klasyczny pat. Pytania: Czy faktycznie mam rację, że umowa nie jest zgodna z prawem ? Jak traktować taką umowe w sensie prawnym, jako wiążacą czy nie ?? Pozdrawiam | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISÓW |