Umowa wykonania strony internetowej na odległość - dodaj swój komentarz
Autor:
 Masz konto? Zaloguj się
Treść:
Zachęcamy Cię do założenia konta w naszym serwisie. Dzięki rejestracji możesz m.in.:
  • szybko odnaleźć dyskusje, w których brałeś/aś udział,
  • zapisywać dyskusje, które szczególnie Cię interesują
  • otrzymywać na maila powiadomienia o nowych komentarzach w obserwowanych przez Ciebie wątkach
Rejestracja daje Ci również pewność, że nikt nie podszyje się pod Twój nick

* Uwaga: wypowiadając jako gość, obok podanego autora widoczny będzie twój numer IP
10 ostatnich wypowiedzi (w kolejności od najnowszego):
1.
13:54 10-12-2009  strzałek
Witam

W rozmowie telefonicznej z pewną firmą, zgodziłem się na wykonanie strony internetowej, dla mojej firmy, wraz z jej utrzymaniem i domeną. Otrzymałem od nich potwierdzenie umowy drogą elektroniczną...

Cytat:
Szanowni Państwo,

niniejszym potwierdzamy zawarcie umowy z naszą firmą dnia 10.11.2009 ***:

Numer referencyjny: .......
Numer umowy: .........
Usługa: Twoja Strona WWW
Pakiet:
Abonament miesięczny:..............
Płatny z góry: rocznie *
Dzięki temu rabat:..................................
Płatność za taki okres rozliczeniowy.............
Opłata instalacyjna(jednorazowa): ............
Czas trwania umowy: 12 miesiecy **
Termin płatności: 5 dni roboczych od daty wystawienia faktury
Forma płatności: przelew

Opis usługi: Rejestracja domeny www.xxxx.pl, 5 stron przeznaczonych na dowolną treść typu tekst lub grafika, dostarczoną przez Państwa w formie elektronicznej w późniejszym czasie, formularz kontaktowy, profesjonalna szata graficzna, licznik odwiedzin strony, rejestracja adresu poczty elektronicznej biuro@xxxx.pl

W celu odbierania i wysyłania wiadomości poczty elektronicznej przez Państwa nowy adres biuro@xxxxx.pl za pomocą programu Outlook, Outlook Express, Thunderbird itp. nalezy użyć nastepujących informacji:

Serwer poczty przychodzacej POP3: mail.xxxxx.pl
Serwer poczty wychodzacej SMTP: mail.xxxxx.pl
Nazwa uzytkownika/konta: biuro@xxxxx.pl
Hasło: xxxxx

W celu dodania docelowej treści Państwa stron WWW, prosimy o przesłanie na nasz adres mailowy tresc@xxxxxxx.pl treści w formie elektronicznej typu tekst lub grafika.

Pozdrawiamy

W moim przekonaniu, umowa ta, nie jest zgodna z prawem.
Brakuje tu opcji przekazania praw własności do strony, nie ma informacji co do pojemności strony ani wielkości transferu. Fakt zawarcia umowy na odległośc, powinien skutkować zapisem o możliwości wycofania się z umowy w określonym terminie.Po otrzymaniu tego potwierdzenia drogą elektroniczną, wysłałem, drogą odwrotną, zapytania jw. do dnia dzisiejszego nie otrzymałem odpowiedzi i nie zapłaciłem faktury. Nie wiem jak traktować taką sytuację, jest to klasyczny pat.
Pytania:
Czy faktycznie mam rację, że umowa nie jest zgodna z prawem ?

Jak traktować taką umowe w sensie prawnym, jako wiążacą czy nie ??

Pozdrawiam

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
Dołącz do naszego grona