Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | zaneta1985 | mfilipinka |

Witam serdecznie, posiadam następujący problem: ok 2 tygodnie temu zakupiłem laptopa od znajomego w atrakcyjnej cenie. W dniu dzisiejszym pojawiła się żona ów znajomego i zgroziła, że jeżeli nie oddam laptopa to oskarży mnie o paserstwo. Laptop oczywiść jest własnością męża kobiety, która mnie odwiedziła i jest zakupiony legalnie. Na nieszczęście nie spisałem tej transakcji umową, ale o zaistaniałej sutuacji poinformowałem policję. Mam rówinież nagraną rozmowę telefoniczną z mężem, czyli osobą która mi laptopa sprzedała i jest tam jasno powiedziane, że ja jako osob kupująca legalnie go nabywam. Proszę o informację, czy taka umowa ustna jest wystarczająca i co powinienem w takiej sytuacji zrobić? Z góry dziękuję. | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Nie ma wymogu pisemnej umowy kupna-sprzedaży, ale zastanawia dlaczego żona owego Pana domaga się zwrotu komputera?
---------------------Kancelaria Adwokacka w Szczytnie adw. Łukasz Nysztal www.adwokat.nysztal.eu | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |