Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | mfilipinka | zaneta1985 |

postanowiłem skorzystać z reklamacji ponieważ powstały istotne wady... w umowie reklamacyjnej były takie rubryczki podstawa prawna - USTAWA sposób załatwienia - WYMIANA TOWARU od sklepu w ciągu 14 dni dostałem list, że moja reklamacja zostaje odrzucona, ponieważ autoryzowany serwis stwierdził uszkodzenie mechaniczne gdy zadzwoniłem na serwis, to się dowiedziałem że: 1. sprzęt do nich dotarł kilka dni po tym jak dostałem ten list od sklepu 2. sprzęt został naprawiony z gwarancji w jaki sposób mogę domagać się rozwiązania umowy czyli zwrotu pieniędzy? czy mam szanse na wypłatę odszkodowania/kary ze strony sklepu? | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Skoro sklep odmówił uznania reklamacji to jedyna możliwość to dochodzenie swoich praw na drodze sądowej. Szanse niemal 100% skoro serwis potwierdza, że towar został do nich doręczony później i w dodatku nie zawierał żadnych mechanicznych uszkodzeń - skoro usterka została usunięta w ramach gwarancji.
---------------------Pomagam tylko na forum - i tyle, na ile pozwala mi wolny czas. Prywatnych wiadomości nie czytam. Doradztwo Prawno-Personalne | ||
linki reklamowe | |
CYTAT(wektork @ 2.01.2010, 12:46) czy mam szanse na wypłatę odszkodowania/kary ze strony sklepu? może ktoś podać informacje jak wygląda ta droga sądowa? | |||
Pozew o nakazanie wymiany towaru - ewentualnie, o zapłatę (jeśli odstąpił Pan od umowy).
---------------------Kancelaria Adwokacka w Szczytnie adw. Łukasz Nysztal www.adwokat.nysztal.eu | ||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |