Przejdź do strony:
» Mandat - POMÓŻCIE !!!
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Wykroczenia i prawo drogowe
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:

21:04 18-02-2010
Widzę, że niektórzy chcieliby tu widzieć jak się dowala drugiemu człowiekowi. Jakie kilka tysięcy? Tak jak już wspomniał kolega wyżej czytałem, że są jakieś śmieszne odsetki od niezapłacenia mandatu karnego w terminie. Oczywiście jako dobry obywatel tego kraju zapłacę ten mandat jak tylko będę miał pieniądze. Mam jeszcze tylko jedno pytanie gdy np. sam od siebie będę chciał wpłacać co miesiąc ratę po 50 złotych za ten mandat ryzykuję, że szybciej mnie namierzą niżeli w sytuacji gdy nic bym nie płacił prawda? Jestem też ciekaw ile w tej chwili wynoszą koszty egzekucyjne od mandatu karnego nie zapłaconego w terminie i nałożonego przez komornika?

Pozdrawiam,
Bartek
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

12:36 19-02-2010
... a nie było się zastanowić przed popelnieniem wykroczenia ??? jak sie nie ma na mandaty to się siedzi w domu albo jeździ jak bozia przykazała ... chcesz mieć jakieś przywileje bo sie uczysz ??? śmieszny jesteś - na drodze wszyscy są jednakowo karani ... w/g Twojego rozumowania bogaty musiałby za podobne wykroczenie zapłacić 2000 ....tak??? na razie takiego prawa nie ma ...
---------------------
nie prawnik
odpowiedz

linki
reklamowe

17:38 19-02-2010
CYTAT
Mam jeszcze tylko jedno pytanie gdy np. sam od siebie będę chciał wpłacać co miesiąc ratę po 50 złotych za ten mandat ryzykuję, że szybciej mnie namierzą niżeli w sytuacji gdy nic bym nie płacił prawda?

blink.gif

przecież już jesteś "namierzony". Wszystkie Toje dane są ustalone i nie ma potrzeby ponownego "namierzania".
Jak chcesz zapłacić mandat w ratach? Na odcinkach jest wpisana kwota i nie przyjmą Ci innej niż ta, określona w mandacie.
---------------------
Człowiek się rodzi
choć mu to szkodzi

(Nie odpowiadam na pytania przez PW, e-mail itp. Tylko na forum.)
odpowiedz

14:29 20-02-2010
CYTAT(Corven @ 19.02.2010, 17:38)
blink.gif

(...)Jak chcesz zapłacić mandat w ratach? Na odcinkach jest wpisana kwota i nie przyjmą Ci innej niż ta, określona w mandacie.

... mozna wpłacać raty przelewem na konto na mandacie ... w tytule trzeba podać nr mandatu itp ...
---------------------
nie prawnik
odpowiedz

11:00 23-02-2010
Kszty egzekucji mandatu to około 6 zł
a po 3 latach (niestety dopiero 31.12) mandat sie przedawnia i nie maja prawa sciagnac
odpowiedz

18:23 25-02-2010
Tak sobie czytam i dodam tylko, że te wszystkie różnice zdań wynikają z mylenia różnych pojęć. Mandatu nie ściąga komornik sądowy, a egzekucja mandatu odbywa się w trybie postępowania egzekucyjnego w administracji, gdzie są inne procedury, koszty, opłaty dodatkowe itp.

http://www.poradaprawna.pl/index_pytania.p...ja&id=28304
---------------------
Pomogłem? Kliknij pomógł.
Regulamin forum - Przedstawione w Serwisie opinie, poglądy i wypowiedzi stanowią wyraz osobistej wiedzy i poglądów ich autorów i nie mogą być interpretowane w żaden inny sposób.
odpowiedz

11:50 19-03-2010
Słuchajcie, przyszło mi dzisiaj pismo z Urzędu Skarbowego, że mam się zgłosić u poborcy podatkowego celem uiszczenia opłaty za mandat. W związku z tym mam pytanie czy jest możliwość ugody z podobrcą podatkowym na tej zasadzie, że odroczy mi termin płatności o powiedzmy 2-3 miesiące ? I dodatkowo jeszcze interesuje mnie co by było gdybym nie stawił się tak jak mnie proszą ?
odpowiedz

linki
reklamowe

20:36 24-03-2010
Widzę, ze piszesz z prośbą o to aby pomóc Ci w uniknięciu odpowiedzialności za popełnione wykroczenie, bo jesteś uczniem , jak mniemam posiadasz prawo jazdy ponieważ dostałeś 6 pkt. karnych, masz samochód ,jedziesz po drodze publicznej, gdzie jest mnóstwo innych uczestników ruchu drogowego, którzy liczą, że spokojnie będa sobie jechali do domku. Nie kombinuj tylko zapłać i tyle, bierz odpowiedzialność za swoje czyny.
odpowiedz

14:58 27-03-2010
Nie unikam żadnej odpowiedzialności! Rozłożyłem mandat na dwie raty i wpłaciłem pierwszą.
odpowiedz
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccnieruchomosci_wawmfilipinkazaneta1985
dukeaeccnieruchomosci_wawmfilipinkazaneta1985
Dołącz do naszego grona