1
Przejdź do strony:
» proszę o pomoc??
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Sprawy karne
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:

18:18 27-01-2010
Witam! Mam wielką prośbę o poradę. W mojej pracy przyjmujemy dużo wpłat na spłatę należności jednego dnia gdzie miałem dużo wpłat brakowało dwóch podpisów osób wpłacających ,powinniśmy te osoby ponownie wezwać do podpisu ale ze względu że te osoby były dojeżdżające niestety zaparafowałem te wpłaty. Osoba pracująca ze mną doniosła o tym przełożonemu. Przyznałem się od razu do tego czynu jak i pisemnie o tym oświadczyłem że żałuję swego nagganego zachowania jak i ze poddaję się karze. Zostałem zwolniony dyscyplinarnie oraz moja sprawa została zgłoszona do prokuratury ze względu na sfałszowanie podpisów. W związku z tym mam prośbę czy mogę liczyć na łagodny wyrok i czy jest szansa na umorzenie postępowania zgodnie z Art.17&1 podp.3. Jestem osobą nigdy nie karaną o dobrej opinii mam żonę i dwójkę dzieci już zwolnienie dyscyplinarne jest dla mnie poważną karą chodzi oczywiście o znalezienie pracy i utrzymanie rodziny.Za odpowiedź i radę z góry dziękuję..
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

18:43 28-01-2010
Moim zdaniem pisz poprostu odwołania do wszystkiego co Ci przyjdzie az wkoncu zostanie to umożone.
odpowiedz

linki
reklamowe

16:30 27-02-2010
W wyjaśnieniach podać wszystkie okoliczności sprawy, opisać dlaczego złożył Pan fałszywe podpisy. Z uwagi na motywy, moim zdaniem jest spora szansa na umorzenie sprawy, z uwagi na znikomą społeczną szkodliwość czynu.
---------------------
Pomogłem? Kliknij pomógł.
Regulamin forum - Przedstawione w Serwisie opinie, poglądy i wypowiedzi stanowią wyraz osobistej wiedzy i poglądów ich autorów i nie mogą być interpretowane w żaden inny sposób.
odpowiedz

11:54 09-03-2010
Dostałem wezwanie na komendę czy mam iśc sam czy lepiej postarać o pomoc prawną!!
odpowiedz

20:33 09-03-2010
Zawsze lepiej mieć adwokata (no może prawie zawsze). Przymusu nie ma. Jak będzie dobry to sprawa może zakończyć się w prokuraturze, ale tak naprawdę nikt na 100 % nie jest Panu w stanie doradzić jak wyjdzie korzystnej w konkretnej sytuacji.
---------------------
Regulamin forum - Przedstawione w Serwisie opinie, poglądy i wypowiedzi stanowią wyraz osobistej wiedzy i poglądów ich autorów i nie mogą być interpretowane w żaden inny sposób.
odpowiedz

14:16 11-03-2010
byłem na rozmowie prokurator zaproponował kare% mieśięcy w zaiweszeniu na 2 lata i do tego 500 zł. grzywny .Proszę mi powiedziecczy to nie jest za zbyt surowa? Napisałem odwołanie ale nie wiem co z tego będzie.
odpowiedz

14:19 11-03-2010
byłem na rozmowie prokurator zaproponował kare5 mieśięcy w zawieszeniu na 2 lata i do tego 500 zł. grzywny .Proszę mi powiedziec czy to nie jest za zbyt surowa? Napisałem odwołanie ale nie wiem co z tego będzie.
odpowiedz

linki
reklamowe

20:50 11-03-2010
Po pierwsze prokurator nie wydaje wyroków, więc nie bardzo jest od czego się odwoływać. Sprawa musi trafić do sądu, aby wymierzono jakąś karę. Niemniej Pana "odwołanie" będzie znakiem, że nie zgadza się Pan na taki wymiar kary.

Co do tego czy jest surowa, to ciężko powiedzieć. Generalnie za ten czyn górna granica to 5 lat pozbawienia wolności, więc 5 miesięcy to mało, ale z drugiej strony patrząc na Pana posty mam wrażenie, że można starać się o umorzenie lub chociaż warunkowe umorzenie.

Niestety musi Pan sam to ocenić. Może rozważyć wynajęcie adwokata, jeżeli nawet nie do reprezentowania w sprawie to chociaż do zapoznania się z aktami i wyrażenia swojej opinii po przeanalizowaniu dokumentów, które się w tych aktach znajdują.
---------------------
odpowiedz
1
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccnieruchomosci_wawmfilipinkazaneta1985
dukeaeccnieruchomosci_wawmfilipinkazaneta1985
Dołącz do naszego grona