Długaaa reklamacja telefonu. - dodaj swój komentarz
Autor:
 Masz konto? Zaloguj się
Treść:
Zachęcamy Cię do założenia konta w naszym serwisie. Dzięki rejestracji możesz m.in.:
  • szybko odnaleźć dyskusje, w których brałeś/aś udział,
  • zapisywać dyskusje, które szczególnie Cię interesują
  • otrzymywać na maila powiadomienia o nowych komentarzach w obserwowanych przez Ciebie wątkach
Rejestracja daje Ci również pewność, że nikt nie podszyje się pod Twój nick

* Uwaga: wypowiadając jako gość, obok podanego autora widoczny będzie twój numer IP
10 ostatnich wypowiedzi (w kolejności od najnowszego):
1.
09:04 13-03-2010  Łukasz Nysztal
W takim wypadku pozostaje ponownie zgłosić reklamację.
2.
21:27 12-03-2010  zebedina
Jeżeli chodzi o używalność telefonu to jest ona znikoma....telefon leży i ewentualnie odbieram połączenia lub je wykonuję,to tyle.Żadnego przesyłania przez bluetooth,słuchania muzyki czy coś w tym stylu.Czytałam trochę o tym telefonie i bardzo często spotykałam się ze stwierdzeniem ze bateria spokojnie wytrzymuje 10 dni.Jeżeli nie ma możliwości wymiany telefonu na inny,rozumiem że mam znów złożyć reklamacje z tytułu niezgodności towaru z umową i żądać wymiany na nowy,tak? Tylko czy coś to da?
3.
19:13 12-03-2010  Łukasz Nysztal
Nie ma możliwości wymiany telefonu na inny. Proszę zweryfikować np. na forach internetowych poświęconych telefonom komórkowym jak długo u nich trzyma bateria - może to standard w tym typie lub używa Pani telefonu zbyt intensywnie.
4.
14:29 12-03-2010  zebedina
Panie Łukaszu,jestem załamana ...
Wczoraj byłam po odbiór nowego telefonu.Sprowadzony był z innego miasta,gdyż w sklepie firmowym Plus-a nie posiadali już tych egzemplarzy.Bateria była rozładowana dlatego czym prędzej ja naładowałam żeby móc się w pełni cieszyć nowym telefonem.Telefon używałam od godzin popołudniowych do dnia dzisiejszego...godzinę temu bateria padła.... nie wytrzymała nawet doby.Co ja mam teraz zrobić?Przypuszczam że trafiła mi się jakaś wadliwa seria,ponieważ tych modeli nie ma już w sklepie ani nawet na stronie internetowej Plus-a.Nie mam pojęcia co zrobić,czy jestem w tej chwili skazana na to żeby przez cały czas trwania umowy(czyli 2 lata)dawać telefon do naprawy która notabene jest nieskuteczna....Bardzo proszę o poradę czy jest np.możliwość wymiany tego telefonu na zupełnie inny model innego producenta?Jeżeli tak to na co mam się powoływać w pisemnej reklamacji?Żeby to chodziło o inną błahą usterkę pewnie bym machnęła ręką,ale ładować codziennie baterie to bardzo uciążliwe...Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam.
5.
21:09 10-03-2010  zebedina
Jutro mam się zgłosić do Plus-a po odbiór nowego telefonu.Tym razem sprawa zakończyła się dla mnie pomyślnie.Mam nadzieje że nowy telefon nie będzie mi już sprawiał problemów i będę mogła spokojnie go użytkować przez resztę czasu trwania umowy.Jeszcze raz serdecznie dziękuje za pomoc-szczególnie Panu Łukaszowi ,który wytrwale odpisywał na moje posty.Panie Łukaszu-jest Pan Wielki !!!Pozdrawiam smile.gif
6.
10:16 08-03-2010  zebedina
Dziękuje za pomoc Panie Łukaszu,mam nadzieję że zbliżam się już do końca tej sprawy.Pozdrawiam i miłego poniedziałku życzę.
7.
17:52 07-03-2010  Łukasz Nysztal
Jeśli sprzedawca nie ustosunkuje się do reklamacji w terminie 14- dni to zgodnie z prawem będzie oznaczało to, że uznał reklamację. Wtedy pozostaje jeszcze odczekać kilka dni i osobnym pismem wezwać do wydania nowego telefonu.
8.
14:58 07-03-2010  zebedina
Witam ponownie.
Jutro mija 14 dni od momentu złożenia przeze mnie pisemnej reklamacji z żądaniem wymiany telefonu na nowy wolny od wad.Jak narazie do chwili obecnej nikt się ze mną nie kontaktował w tej sprawie.Chciałam się zorientować jak mam się teraz zachować?Czy to ze się nie odezwali oznacza że uznali moje roszczenia?Czy mam czekać na kontakt od nich czy sama mam iść do punktu Plus-a?Jeżeli jutro się nikt nie odezwie z Plus-a czy mam we wtorek napisać pismo o wydanie nowego telefonu w ciągu np.7 dni?Dziękuje za pomoc i pozdrawiam serdecznie.
9.
23:09 22-02-2010  zebedina
Dziękuje Panie Łukaszu za pomoc i pozdrawiam.
10.
19:28 22-02-2010  Łukasz Nysztal
Sprzedawca jest związany Pani roszczeniem - jeśli domaga się Pani wymiany to nie może "wciskać" naprawy.

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccnieruchomosci_wawmfilipinkazaneta1985
dukeaeccnieruchomosci_wawmfilipinkazaneta1985
Dołącz do naszego grona