Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | kw02 | ja_jagienka | barszym |

Witam w roku 2004 w czerwcu rozpocząłem prace w Szwecji,w Szwedzkiej firmie,przy naprawie i sortowaniu euro-palet,po 2 latach ciężkiej pracy zacząłem odczuwać bóle kręgosłupa,zgłosiłem ten fakt mojej szefowej,a że jest ona kobietą trochę otyła,miała jakieś leki przeciw bólowe na kręgosłup.Przez pół roku brałem od niej te leki i dalej pracowałem.Po kolejnych 6 miesiącach ból był zbyt silny,więc postanowiłem pójść do lekarza,oczywiście w Szwecji,dostałem zwolnienie,leki przeciwbólowe i zalecenie rehabilitacji.Rehabilitacja nie przynosiła efektu,dlatego po miesiącu zrezygnowałem,po drugie na logik,jak można skierować kogoś na rehabilitacje bez szczegółowych badan?Ogólnie na zwolnieniu bylem od 16ego stycznia 2007 do 9 kwietnia 2007.Niestety do pracy z uwagi na ból i obawę dalszych komplikacji nie wróciłem,Przez następne 2 lata pracowałem tylko dorywczo,na czarno,ponieważ w żadnej pracy nie dawałem rady z uwagi na ból.W grudniu ub/roku po konsultacji z lekarzem neurologiem zrobiłem badanie kręgosłupa za pomocą rezonansu magnetycznego,a wynik był następujący:Obniżony w czasie T2 sygnał k.m Th11-Th12 jest wynikiem zmian degeneracyjnych.Zmiany zwyrodnieniowe w prawym stawie miedzy-kręgowym Th11-Th12 uciskają worek oponowy i przewężają prawy otwór miedzy-kręgowy. Z badaniem tym udałem się ponownie do lekarza neurologa,gdzie lekarz stwierdził ze nie powinienem ciężko pracować,unikać podnoszenia zbyt ciężkich przedmiotów,że ból ten będzie mi towarzyszył do końca życia i ze nie kwalifikuje się to do leczenia operacyjnego.zalecenia-fizykoterapia,oraz kolejne badanie rezonansem magnetycznym części szyjnej,gdyż specjalista uważa że na odcinku szyjnym również mogą być jakieś zmiany.Poza tym przypisane mi zostały silne leki przeciwbólowe.Teraz prośba do osób znających się na takim prawie.Czy jest możliwość otrzymania jakiegoś odszkodowania?Czy jest sens o nie występować?Dodam iż specjalista powiedział iż moi problem z kręgosłupem może być następstwem ciężkiej pracy.Po porzuceniu pracy w Szwecji nie podjąłem żadnej legalnej ani ciężkiej pracy.Czy jest jakiś prawnik który podjął by się tego?Musze taż dodać że,syn moich byłych pracodawców jest jednym z najbardziej znanych prawników w Szwecji. | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISÓW |