Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | ja_jagienka | barszym | kw02 |

Witam serdecznie
---------------------Moze to wyda sie smieszne, moze załosne.. a moze nijakie. Jestem młodą osobą która w wieku 20-stu lat straciła prawo jazdy gdyz podczas rutynowej kontroli prowadzac pojazd jednosladowy niesilnikowy bylem pod wplywem alkoholu. Zakaz mija 30 marca tego roku. Wiele od tego czasu sie nauczylem i podjalem wazna w zyciu decyzje - chce zostac kierowca zawodowym (kategorii C+E). I teraz moje pytania odnosnie tego: 1) Czy na owy kurs moge zapisac sie jeszcze podczas trwania zakazu prowadzenia pojazdow - mianowicie zakaz mija 30 marca, a czy moge zapisac sie 1 marca na owy kurs skoro na poczatku jest teoria, a jazdy zaczynaja sie hipotetycznie zakladajac dopiero pod konie kwietnia? W zasadzie nie łamie zakazu - bo pojazdow w czasie zakazu prowadzic nie bede, natomiast czy nie ma jakiegos druczka podczas zapisywania sie na kurs prawa jazdy kat. C (np o niekaralnosc, zakaz prowadzenia pojazdow itp - jak przypuszczam cos takiego istnieje) 2) Czy to ze mialem zabrane prawo jazdy za alkohol zmienia cos w moim upragnionym celu? Czy egzaminatorzy na egzaminach beda mieli jakas adnotacje, iż mialem zatrzymany dokument za alkohol? czy bedzie problem z zapisaniem sie chociazby na kurs czy ma to znaczenie w samym przyjeciu do pracy? 3) Prawo jazdy kat B mam terminowe - kolejne badania w 2024r (badania oczywiscie zrobione obligatoryjnie z uwagi na pisemko z wydzialu komunikacji o takiej koniecznosci). Czy te psychotesty ktore robilem kilka miesiecy temu i badania lekarskie w Sosnowcu będą aktualne i czy przed rozpoczeciem kursu na prawo jazdy kat. C musze je ponawiac? Dziękuje bardzo, pozdrawiam ZabranePrawko.pl - pomagamy, bez zobowiązań. | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Nie chce zasmiecac jednak podbije - czy zna ktos odpowiedz na moje pytanie?
---------------------ZabranePrawko.pl - pomagamy, bez zobowiązań. | |||
linki reklamowe | |
Jak będziesz sie zaspisywał na kurs na kat.C będą od Ciebie wymagać prawa jazdy. Dopóki nie odzyskasz PJ nie będziesz sie miał czym okazać. To raz
---------------------Dwa... Niby nic się nie zmienia w Twoim celu, ale pracodawca moze zarządać świadectwa niekaralności. Egzaminatorzy chyba nie posiadają informacji, o które pytasz Trzy... Badania lekarskie na kat.B nie obowiązują na kat. C, CE, D, DE, a psychotestów nie musisz robic zapisując się na kurs prawa jazdy. Psychotesty bedą Ci potrzebne do pracy, ale za podstawie ustawy o transporcie drogowym, a nie prawa o ruchu drogowym. Po za tym na orzeczeniu jest podstawa prawna, że robiłeś je za alkohol. Pozdrawiam!
Marcin | |||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISÓW |