Zadaj pytanie na forum
![]() | Aleksandra KutymaPrawnik, doktorantka w Instytucie Nauk Prawnych PAN, ekspert w dziedzinie prawa konstytucyjnego, administracyjnego i podatkowego. |
| dukeaecc | ja_jagienka | barszym | kw02 |

witam.Mam pytanie moj ojciec z siostra otrzymali po swoich rodzicach dom czyli polowa domu jest ojca a polowa jego siostry to jest wspolwlasnosc.ojca siostra zmarla w tamtym roku czy po smierci siostry ojcowi nalezy sie spadek po siostrze lub jakas czesc jej domu. prosze o pomoc[size="4"][/size][size= | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
CYTAT(koks2010 @ 9.02.2010, 0:01) witam.Mam pytanie moj ojciec z siostra otrzymali po swoich rodzicach dom czyli polowa domu jest ojca a polowa jego siostry to jest wspolwlasnosc.ojca siostra zmarla w tamtym roku czy po smierci siostry ojcowi nalezy sie spadek po siostrze lub jakas czesc jej domu. prosze o pomoc[size="4"][/size][size= wszystko zależy od tego czy siostra miała swoją rodzinę ( męża, dzieci ) jeśli miała to oni dziedziczą a jeśli nie to wtedy pani ojciec o ile nie miała testamentu. | ||
linki reklamowe | |
Tak siostra ojca miala trojke dzieci,ale dom ktory odziedziczyli po rodzicach jest ich wspolnota poniewaz nie zostal zrobiony przepis wlasnosciowy,to chyba ojciec ma jakies prawo do spadku czy sie myle | |||
Do połowy domu (po siostrze) mają prawo jej dzieci. Jej brat po niej nie dziedziczy. Znieście współwłasność, przeprowadzcie podział spadku i po kłopocie | ||
dziekuje slicznie za pomoc | |||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISÓW |