1
Przejdź do strony:
» Uprowadzenie dziecka - Konwencja Haska
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Prawo europejskie i międzynarodowe
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:

18:46 10-02-2010
Witam Was i prosze o pomoc.
Jestem w trakcie rozwodu(tzn. była dzis 2 sprawa na która moja jeszcze zona nie przyjechała)do którego pozew napisała zona.Czyli nic nowego w tej sprawie nie drgnęło mi.Pozew był złożony w kwietniu 2009 r. W dniu 18 czerwiec 2009 r. zona moja oszukała mnie i pod pretekstem wyjazdu do wujka do Piotrkowa,uciekła z naszym synem do Niemiec- do dzis tam przebywa u swojego obecnego chłopaka.Syn mój ma 3 lata i nie posiada paszportu,ani mojej zgody na wyjazd za granice.Na sprawie rozwodowej jest to odnotowane że ona uprowadziła syna naszego i że złożyłem papiery do Niemieckiego Organu Centralnego(przez Min.Sprawiedliwości),ale sędzina powiedziała żeby informować jak by było jakieś pismo albo odzew od Niem.Or.Centr.Złożyłem papiery do Min.Spr. ok. lipca-sierpnia w tej sprawie-dostałem plik 'papierków' do wypełnienia,więc je wypełniłem i wysłałem.Tylko że to kosztuje 1500 EUR w Niemczech.Więc wypełniłem formularze o zwolnienie mnie z opłaty,ale z tego co przeczytałem to nie mieszcze się w tych granicach.Zarabiam ok. 1800 zł. netto i mam do spłacania długi z małrzeństwa(jestesmy małrzeństwem 4 lata),wiec mnie za bardzo nie stac na tyle pieniedzy.Jak wczesniej wspomniałem jestesmy w trakcie rozwodu,ale nikt z nas nie ma ograniczonych praw rodzicielskich,tylko ja teraz mam i to bardzo utrudnione.Ja mieszkam pod Gliwicami,a ona wyjechała do Niemiec do Friedrichshafen a to jest ok. 1100 km.Zapłaciłem już adwokatowi i nie małe pieniądze i za rozwód(ja chce z jej winy) i za ta sprawe w Niemczech.Co mam dalej robic,bo to wszystko trwa i trwa a ja nie mam mojego synka Sebusia.Dodam jeszcze że chce jej odebrac synka i sprawowac władze rodzicielska nad moim synem. Z tego co wiem tez,nie są tam oboje nawet zameldowani,mój synus nawet do przedszkola nie chodzi.

proszę o pomoc
catalonczyk
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz
~benz
83.11.*.*

19:33 31-10-2010
Witam,

jestem w podobnej sytuacji.jeśłi Pana sprawa nadal trwa proszę o email na torun11@wp.pl
odpowiedz

linki
reklamowe

~gość
79.190.*.*

11:41 17-06-2011
1. Nauczy się pisać bez błędów ortograficznych, bo taki "tatuś" - tuman niczego dobrego żadnemu dziecku dać nie może.
2. Chcesz dowalić kobiecie, dla której jesteś wielką pomyłką, co nie dziwi po przeczytaniu tych zażartych wypocin.
3. Jeśli rzeczywiście kochasz dziecko, zostaw je w spokoju, pozwól mu rosnąć w spokoju i nie czepiaj się matki.
4. Taka zażarta miłość to bzdura. Urażona miłość własna nieudacznika.
5. Jak zniszczysz dziecku dom, zabierzesz matkę, jednym słowem dowaliśz mu ile wlezie, będziesz naprawdę szczęśliwy??????
6. Stuknij się mocno w czoło.
odpowiedz
~gość
85.192.*.*

16:12 19-06-2011
jeszcze matke chce pozbawic praw rodzicielskich ,to co ona nie dobra matka ??
Widze ze to nie glupia dziewczyna i radzic sobie umie nawet za granica sama z dzieckiem hmm mysle ze wychowa ci na dobrego czlwieka tego sebusia ,daj jej spokoj rozwiedz sie i pros o pozwolenie widzenia sie ze synkiem jak tylko bedzie w polsce ,daj jej spokojnie zyc ,nic na sile i nie marnuj kasy na rozprawy i tak nie wygrasz
odpowiedz

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccnieruchomosci_wawzaneta1985mfilipinka
dukeaeccnieruchomosci_wawzaneta1985mfilipinka
Dołącz do naszego grona