Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | mfilipinka | nieruchomosci_waw | zaneta1985 |

dziękuję za informację | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Tak- informuje się strony o wydanym postanowieniu. Funkcjonariusz policji może przesłuchiwać i nakłaniać do podpisania oświadczenia o dobrowolnym poddaniu się karze- ale akt oskarżenia zawsze sporządza prokurator.
---------------------Odpowiadam publicznie na forum. Jedynie w sprawach większej wagi mogę odpowiedzieć prywatnie. | ||
linki reklamowe | |
CYTAT(Pasjonat @ 5.03.2010, 12:34) Tak- inforumuje się strony o wydanym postanowieniu. Funkcjonariusz policji może przesłuchiwać i nakłaniać do podpisania oświadczenia o dobrowolnym poddaniu się karze- ale akt oskarżenia zawsze sporządza prokurator. Dziękuję za kontakt, mija już 3 tydzień od dnia przesłuchania, czy to normalne że tak długo to trwa? Z tego co mi mówiono to sprawę ten użytkownik złożył w połowie stycznia więc jeżeli się nie mylę to około 15 marca mija 2 miesiące. | |||
Nie jest to zbyt długi okres.
---------------------CYTAT Art. 325i. § 1. Dochodzenie powinno być ukończone w ciągu 2 miesięcy. Prokurator może przedłużyć ten okres do 3 miesięcy, a w wypadkach szczególnie uzasadnionych – na dalszy czas oznaczony. § 2. Organ prowadzący dochodzenie ma uprawnienia prokuratora, o których mowa w art. 23a. § 3. Uprawnienia prokuratora określone w art. 335 § 1, art. 336 i 387 § 2 przysługują także organom, o których mowa w art. 325d. Odpowiadam publicznie na forum. Jedynie w sprawach większej wagi mogę odpowiedzieć prywatnie. | ||
dziś skontaktował się ze mną Policjant prowadzący sprawę. Policjant zapytał mnie czy dokonałem już zwrotu pieniędzy, powiedziałem że tak to chyba oczywiste) i powiedział abym jutro do 10.00 dowieść potwierdzenie i zaznaczył że dla mojej sprawy to bardzo ważne. (telefonicznie wszystko się odbyło) Byłem w banku po potwierdzenie. Moje dwa pytania: - Czy to o to potwierdzenie chodzi? - Czy to normalne działanie? W ostatnim przesłuchaniu zrozumiałem że już wszystko co chcą wiedzą i teraz do sądu to trafi od razu i nic już wyjaśniać nie chcą. Prosił bym o przybliżoną informację na jakim etapie może być ta sprawa bo wnioskowałem że następnym miejscem w którym dowiodę że jestem uczciwy będzie sąd lub prokurator? | |||
i po sprawie Dziś doniosłem potwierdzenie i powiedziano mi że jak pokrzywdzony potwierdzi otrzymanie przelewu to sprawę umorzą. W tym miejscu pragnę wszystkim osobą które wypowiedziały się w temacie szczerze podziękować za rady w szczególności panu o nicku pasjonat powiem tyle dzięki takim ludziom jak pan człowiek czuje że jednak są na świecie ludzie którzy posiadają sporą wiedzę i chcą z niej korzystać naprawdę z pasją i małe rady dla każdego kto będzie miał podobną sprawę: 1. Nie panikować, jednak to prawda że jeżeli jesteście nie winni to was nie powinni skazać 2. Stawiać się na każde wezwanie i dostarczać jak najwięcej dowodów 3. Na policji są dwa statusy - świadek i podejrzany. Wezwanie w charakterze światka znaczy tyle że jest się z tą sprawą jakoś powiązanym, postawienie zarzutów zmienia status na status podejrzanego ale pamiętajcie że to nie dowodzi o waszej winie! 4. Mówić prawdę, ja tak zrobiłem a wszystko jest do sprawdzenia. W razie gdyby ktoś miał pytania piszcie do mnie, postaram się pomuc bo sądząc po liczbie wypowiedzi na forach to chyba najczęstszy paragraf dla handlu w necie. | |||
CYTAT(pablo_2569 @ 15.03.2010, 14:54) dziś skontaktował się ze mną Policjant prowadzący sprawę. Policjant zapytał mnie czy dokonałem już zwrotu pieniędzy, powiedziałem że tak to chyba oczywiste) i powiedział abym jutro do 10.00 dowieść potwierdzenie i zaznaczył że dla mojej sprawy to bardzo ważne. (telefonicznie wszystko się odbyło) Byłem w banku po potwierdzenie. Moje dwa pytania: - Czy to o to potwierdzenie chodzi? - Czy to normalne działanie? W ostatnim przesłuchaniu zrozumiałem że już wszystko co chcą wiedzą i teraz do sądu to trafi od razu i nic już wyjaśniać nie chcą. Prosił bym o przybliżoną informację na jakim etapie może być ta sprawa bo wnioskowałem że następnym miejscem w którym dowiodę że jestem uczciwy będzie sąd lub prokurator? 1) Tak; 2) Tak. Wynika z tego, że prokurator nie zdecydował się na wniesienie sprawy do sądu. Odpowiadam publicznie na forum. Jedynie w sprawach większej wagi mogę odpowiedzieć prywatnie. | ||
linki reklamowe | |
CYTAT(pablo_2569 @ 16.03.2010, 10:47) i po sprawie Dziś doniosłem potwierdzenie i powiedziano mi że jak pokrzywdzony potwierdzi otrzymanie przelewu to sprawę umorzą. W tym miejscu pragnę wszystkim osobą które wypowiedziały się w temacie szczerze podziękować za rady w szczególności panu o nicku pasjonat powiem tyle dzięki takim ludziom jak pan człowiek czuje że jednak są na świecie ludzie którzy posiadają sporą wiedzę i chcą z niej korzystać naprawdę z pasją Cieszę się, że po raz kolejny mogłem skutecznie pomóc. Odpowiadam publicznie na forum. Jedynie w sprawach większej wagi mogę odpowiedzieć prywatnie. | ||
jeszcze tylko mała informacje -> dostałem pismo z prokuratury o umorzeniu dochodzenia na podstawie 322 1 i 3 pkp co znaczy tyle że już po sprawie | |||

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |