Zadaj pytanie na forum
Rafał DybkaAplikant adwokacki, specjalista w dziedzinie prawa nieruchomości, prawa budowlanego oraz podatkowego. |
| dukeaecc | Garion | nieruchomosci_waw | ja_jagienka |

Mam pytanie odnośnie internetu podpisalam umowę z MULTIMEDIĄ byla jakas promocja płaciłam za internet 51zl wraz z podstwowym pakietem kablówki na rok .po roku zapomniałam o tej umowie i w lutym przyszło mi do zapłacenia 145zl za internet bo już nie było promocji .czy bez powiadomienia mnie o tym fakcie ze upływa termin umowy bo przecież umowa sie skończyła z końcem stycznia mogą sami bez mojej zgody zafundowac mi internet bez promocji za 145zl .chcialam zerwac umowe ale bym musiała jeszcze dopłacić 145zl bo tam w umowie jest napisane że z miesięcznym wypowiedzeniem więc za marzec bym musiała zapłacić następne 145 zł nie wiem co robić czy mogę zerwac umowę nie placąc za marzec albo wogóle zapłacić im 51zl i zakonczyć interesy z nimi .bo tam jest naprawde balagan mialam przypadek ze mi odcięli internet że niby 3 miesiące nie płaciłam a rachunki były opłacane .proszę o poradę i bardzo dziękuję | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Operator nie musi informować o kończącej się promocji czy umowie. Dozwolone jest stosowanie różnych cenników dla umów na czas określony i na czas nieokreślony. Identyczna sytuacja jest w przypadku Neostrady - UOKiK wypowiadał się jednoznacznie, że takie rozróżnianie cennika jest prawnie dozwolone. Trzeba zapłacić.
---------------------Kancelaria Adwokacka w Szczytnie adw. Łukasz Nysztal www.adwokat.nysztal.eu | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |