Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | zaneta1985 | mfilipinka |

Witam. Prosze o porade w nastepujacej sprawie: W zeszlym roku zostalem skazany na kare w zawieszeniu + grzywne. W styczniu tego roku otrzymalem drugi wyrok - rowniez zawieszenie + grzewne tylko w troche innych ilosciach. Oczywiscie logiczne jest to, ze chce wnioskowac o wyrok laczny glownie ze wzgledu na te wlasnie grzywny. Teraz pare pytan z tym zwiazanych - bede wdzieczny za odpowiedz: 1) Ostatni wyrok zostal wydany na posiedzeniu (335 kpk) 18 stycznia, Czy do dzis nie minal termin starania sie o taki wniosek o wyrok laczny? 2) Czy nie bedzie mialo znaczenia ze pierwszy wyrok zostal wydany po rozprawie, potem po apelacji, a drugi na mocy art 335 kpk? 3) Co z tymi grzywnymi i kosztami sadawymi? Po wydaniu pierwszego wyroku wnioskowalem o odroczenie kosztow sadowych i grzywny na pol roku i sad przychylil sie do tego odraczajc to do konca czerwca. Jesli zloze wniosek o wyrok laczny i sa go przyjmie to zmieni sie raczej wielkosc grzywny... Czy wtedy sad ponownie wysle zmodyfikowane wezwanie do zaplaty tak jak robil to po kazdym z obu wyrokow. Czy znow bede musial wysyłac wniosek o odroczenie/rozlozenie na raty, bo w sumie z kosztami bedzie tego ok 2 tys. zl, a zarobki w tej chwili mam minimalne... | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
CYTAT(literaat @ 1.03.2010, 12:17) Witam. Prosze o porade w nastepujacej sprawie: W zeszlym roku zostalem skazany na kare w zawieszeniu + grzywne. W styczniu tego roku otrzymalem drugi wyrok - rowniez zawieszenie + grzewne tylko w troche innych ilosciach. Oczywiscie logiczne jest to, ze chce wnioskowac o wyrok laczny glownie ze wzgledu na te wlasnie grzywny. Teraz pare pytan z tym zwiazanych - bede wdzieczny za odpowiedz: 1) Ostatni wyrok zostal wydany na posiedzeniu (335 kpk) 18 stycznia, Czy do dzis nie minal termin starania sie o taki wniosek o wyrok laczny? 2) Czy nie bedzie mialo znaczenia ze pierwszy wyrok zostal wydany po rozprawie, potem po apelacji, a drugi na mocy art 335 kpk? 3) Co z tymi grzywnymi i kosztami sadawymi? Po wydaniu pierwszego wyroku wnioskowalem o odroczenie kosztow sadowych i grzywny na pol roku i sad przychylil sie do tego odraczajc to do konca czerwca. Jesli zloze wniosek o wyrok laczny i sa go przyjmie to zmieni sie raczej wielkosc grzywny... Czy wtedy sad ponownie wysle zmodyfikowane wezwanie do zaplaty tak jak robil to po kazdym z obu wyrokow. Czy znow bede musial wysyłac wniosek o odroczenie/rozlozenie na raty, bo w sumie z kosztami bedzie tego ok 2 tys. zl, a zarobki w tej chwili mam minimalne... 1) Wszystko zależy od daty popełnienia czynów i pierwszego nieprawomocnego wyroku; 2) Nie ma żadnego znaczenia; 3) Napewno sytuacja nie może się pogorszyć dla skazanego. Wówczas po uprwomocnieniu się wyroku łącznego należy składać kolejne wnioski. Odpowiadam publicznie na forum. Jedynie w sprawach większej wagi mogę odpowiedzieć prywatnie. | ||
linki reklamowe | |
Pierwszy nieprawomocny wyrok zapadl 27 lipca 2009 roku. A czyny sa jeszcze starsze bo dotycza sierpnia 2008 roku. | |||
CYTAT(literaat @ 6.03.2010, 1:14) Pierwszy nieprawomocny wyrok zapadl 27 lipca 2009 roku. A czyny sa jeszcze starsze bo dotycza sierpnia 2008 roku. Jeśli wszystkie czyny przestepcze popełniono przed tą datą to wyroki można połączyć. Odpowiadam publicznie na forum. Jedynie w sprawach większej wagi mogę odpowiedzieć prywatnie. | ||
Chodzi o ta date 27.07.2009 r.? Jesli tak to na pewno wszystkie przed ta data byly. Jeszcze mam ostatnie pytanie: co robic z tymi grzywnami i kosztami sadowymi? Jesli zloze ten wniosek o wyrok laczny to z grzywien 500 i 1000 zl oczywiscie bede chcial jedna 1000 zl. Z tym, ze juz skladalem wnioski o odroczenie obu tych grzywien na okreslony czas tak samo jak kosztow sadowych. Czyli jak sie wyrok laczny uprawomocni to mam poprostu zlozyc kolejny wniosek w tej sprawie? | |||
CYTAT(literaat @ 7.03.2010, 11:02) Chodzi o ta date 27.07.2009 r.? Jesli tak to na pewno wszystkie przed ta data byly. Jeszcze mam ostatnie pytanie: co robic z tymi grzywnami i kosztami sadowymi? Jesli zloze ten wniosek o wyrok laczny to z grzywien 500 i 1000 zl oczywiscie bede chcial jedna 1000 zl. Z tym, ze juz skladalem wnioski o odroczenie obu tych grzywien na okreslony czas tak samo jak kosztow sadowych. Czyli jak sie wyrok laczny uprawomocni to mam poprostu zlozyc kolejny wniosek w tej sprawie? Tak- należy złożyć wówczas kolejny wniosek. Odpowiadam publicznie na forum. Jedynie w sprawach większej wagi mogę odpowiedzieć prywatnie. | ||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |