Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | zaneta1985 | mfilipinka |

Pobieram wczesniejsza emeryturę w zmniejszonym wymiarze i pracuję nadal na pełnym etacie. Rozlczenie PIT za 2009 rok wystawione przez pracodawcę wykazało, że minimalnie przekroczyłam dopuszczalny poziom dochodu za cały ubiegły rok. Należny podatek oczywiście zapłacę w terminie, ale co mam w tej chwili zrobić, jesli chodzi o wypłatę emerytury z ZUS? Jakie są konsekwencje i jak ich uniknąć? Nie chciałabym utracić wypłaty emerytury. Jak wyglada sprawa czasowego zawieszenia emerytury, na jaki okres to robią, kto ma to zgłosić? Proszę o poradę. | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
CYTAT(Kociamama @ 4.03.2010, 14:10) Pobieram wczesniejsza emeryturę w zmniejszonym wymiarze i pracuję nadal na pełnym etacie. Rozlczenie PIT za 2009 rok wystawione przez pracodawcę wykazało, że minimalnie przekroczyłam dopuszczalny poziom dochodu za cały ubiegły rok. Należny podatek oczywiście zapłacę w terminie, ale co mam w tej chwili zrobić, jesli chodzi o wypłatę emerytury z ZUS? Jakie są konsekwencje i jak ich uniknąć? Nie chciałabym utracić wypłaty emerytury. Jak wyglada sprawa czasowego zawieszenia emerytury, na jaki okres to robią, kto ma to zgłosić? Proszę o poradę. Czy naprawdę nikt nie udzieli mi porady? Bardzo proszę o wskazówki | |||
linki reklamowe | |
Nie ten dział.
---------------------Przenoszę do właściwego działu. Kancelaria Adwokacka w Szczytnie adw. Łukasz Nysztal www.adwokat.nysztal.eu | ||
Rozumiem, że przychód przekroczył 48 tys. W takim przypadku można będzie prawdopodobnie dokonać tzw. dobrowolnej wpłaty na FUS: http://zus.pl/default.asp?p=4&id=2505#p2526 | ||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |