Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | Garion | nieruchomosci_waw | ja_jagienka |

| konto usunięte |
Witam Forumowiczów Problem jest tego typu, że firma kurierska GL... przyjęła paczkę ,,za pobraniem" z Niemiec do Polski. Ja jako odbiorca/kupujący odebrałem paczki wartości 18200 zł za bagatela ..... 18 zł ...... Obecnie nie mogę skontaktować się ani z odziałem GL... ani z nadawcą/sprzedającym. Mam zamiar uregulować należności. Obawiam się jednak postronnych konsekwencji prawnych, czego się wystrzegać i jak się zabezpieczyć w tej sytuacji ? Dziękuję za wskazówki Młody przedsiębiorca Michał Dmytrow | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
| konto usunięte |
dzisiaj się wieszam więc nie odpisujcie - szkoda czasu .... do zobaczenia w piekle heja hej ! | ||
linki reklamowe | |
Nie odpisujemy, bo jest weekend. Forum to nie audiotele...
---------------------Nie musi się Pan obawiać żadnych konsekwencji prawnych - to problem przewoźnika. Firma ma prawo oczywiście domagać się od Pana zapłaty pozostałej części właściwej ceny lub też zwrotu paczki - nic więcej. Kancelaria Adwokacka w Szczytnie adw. Łukasz Nysztal www.adwokat.nysztal.eu | ||
| konto usunięte |
tak to jest jak 21 latek bierze się samotnie za działalność gospodarczą ..... Sprecyzuję : Zawarłem umowę ze sprzedającym - więc bez względu, opłatę za towar uiścić trzeba (cywilka). W tej sytuacji firma kurierska wobec swoich zaniedbań nie ma prawa rościć o pokrycie kosztów transportu - gdyż osobiście nie zawarłem z tak ową żadnej umowy . P. S. Uśmiercić się za życia, to zmartwychwstać. Jeśli życie zbrzydło - to zostaje tylko z nurtem spłynąć - bo i tak nic się nie zmieni. Sorrry forumowiczów za Moje szczeniackie palpitacje emocjonalne ...... | ||
~Michał Dmytrow 83.11.*.* |
Patrzcie - no i się nie powiesiłem .... HUJ WAM W DUPE ! :D | ||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |