1
Przejdź do strony:
» Upadłość jednoosobowej działalności gosp.
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Prawo gospodarcze i handlowe
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:

12:28 05-03-2010
Witam, bardzo proszę o pomoc bo już nie wiem co mam robić.....Pracuje na pełny etat i dwa lata temu założyłem działalność gospodarczą jako formę dorobienia sobie do pensji. Po praktycznie 2 latach działalności firma zamiast przynieść zyski wygenerowała mi jak na mnie olbrzymie straty. Mam zaległości w zusie na ok 1000 zł do tego kredyt konsumencki, debet na koncie firmowym i karcie kredytowej, w sumie uzbierało się tego 20000 tys.
Miesięczne zobowiązania do spłat należności to około 1800 zł przy moich zarobkach łącznie z żoną to ok 2500 zł i to z pracy na pełny etat a nie z działalności bo ona tylko mi przynosi straty. Należności przekraczają moje możliwości utrzymania rodziny 4 osob. Nie mam możliwości skorzystania z jakiegoś kredytu konsolidacyjnego bo porostu go nie dostane - bark mi opcji dlatego proszę o pomoc , czy jest możliwość zgłoszenia upadłości z działalności jaką ja prowadzę a przy czym normalnie pracuje w zakładzie.
Dziękuje za ewentualną pomoc i pozdrawiam.....
  zgłoś naruszenie regulaminu

19:31 05-03-2010
Proszę się zapoznać z ustawą z dnia 28 lutego 2003 roku- Prawo upadłościowe i naprawcze.

linki
reklamowe

konto usunięte

16:33 10-03-2010
[quote name='Radkon' date='5.03.2010, 12:28' post='348074']
Witam, bardzo proszę o pomoc bo już nie wiem co mam robić.....Pracuje na pełny etat i dwa lata temu założyłem działalność ....

Radzę zabrać z tej kałuży rodzinę do Norwegii . (zarobki bez wykształcenia minimum 20 EUR/H ) - po 10 latach roszczenia komornika i innych windykatorów- sprawa w literze prawa Polskiego zostanie przedawniona.

Po 5 latach legalnej pracy na północy nabywasz praw emerytalnych (po polsku 65 lat dla mężczyzny i 60 dla kob. ) minimum 2800 zł miesięcznie na głowę miesięcznie ..... do tego pakiety socjalne Norwegów .....

Uciekaj z tego zaropiałego dołu !

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaecckw02ja_jagienkabarszym
dukeaecckw02ja_jagienkabarszym
Dołącz do naszego grona