Zadaj pytanie na forum
![]() | Aleksandra KutymaPrawnik, doktorantka w Instytucie Nauk Prawnych PAN, ekspert w dziedzinie prawa konstytucyjnego, administracyjnego i podatkowego. |
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | zaneta1985 | mfilipinka |

witam ! postanowiłem iść na swoje , tzn. rozpocząć działalność gopodarczą.Mam ciekawą ofertę pracy,lecz warunek ,to posiadanie wasnej firmy.Wiem,że minie wiele miesięcy zanim podpiszę umowę o pracę (do tego czasu:szkolenia,egzaminy,testy itd.--innymi słowy: casting). Czy jest możliwość nie płacenia składek ZUS przez czas : od momentu zarejestrowania do momentu rozpoczęcia rzeczywistej działalności gospodarczej. | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
| konto usunięte |
dopóki nie wypełnisz wniosku RDG-1 nic Ci nie grozi - żadnych zobowiązań. Radzę zarejestrować się w tej sytuacji jako bezrobotny w lokalnym urzędzie pracy = darmowa opieka zdrowotna. AHA - każdy kto poprosi Ciebie o zarejestrowanie własnej działalności gospodarczej abyś u niego pracował - to w takiej sytuacji owy ,,pracodawca" ma Ciebie gdzieś . Jak idziesz na swoje to idź na swoje i się nie oglądaj na jakiś krętaczy. Przemyśl. odpisz. Powodzenia ! Bardzo ważne ! : nie jestem prawnikiem ! | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |