podatek od zniesienia współwłasności - dodaj swój komentarz
Autor:
 Masz konto? Zaloguj się
Treść:
Zachęcamy Cię do założenia konta w naszym serwisie. Dzięki rejestracji możesz m.in.:
  • szybko odnaleźć dyskusje, w których brałeś/aś udział,
  • zapisywać dyskusje, które szczególnie Cię interesują
  • otrzymywać na maila powiadomienia o nowych komentarzach w obserwowanych przez Ciebie wątkach
Rejestracja daje Ci również pewność, że nikt nie podszyje się pod Twój nick

* Uwaga: wypowiadając jako gość, obok podanego autora widoczny będzie twój numer IP
10 ostatnich wypowiedzi (w kolejności od najnowszego):
1.
14:18 10-04-2010  kw02
1. Od zapłaconej kwoty
2. Odsetku ustawowe od kwoty zaległego podatku
2.
21:22 11-03-2010  agusiek1987
1. Czy 2% mam liczyć od kwoty jaką zapłaciłam za udział bratanicy czy od kwoty wartości nieruchomości?
2. Ugoda była zawarta w listopadzie 2009, podatku do tej pory nie zapłaciłam, jeżeli złożę teraz odpowiednią deklarację w US, to czy grożą mi jakieś konsekwencje w związku z opóźnieniem?
3.
16:42 07-03-2010  kw02
W związku z nabyciem udziału od bratanicy należał się podatek PPC (2%)
4.
18:42 06-03-2010  agusiek1987
Witam,
mam pytanie o podatek jaki powinnam zapłacić. W 2006 roku ja, mój ociec, bart i bratanica zostaliśmy zwolnieni z podatku od nabycia spadku po mojej mamie. W 2009 roku poprzez ugodę zawartą przed sądem dokonaliśmy podziału spadku i zniesienia współwłasności w nieruchomościach (dom i działka na której stoi oraz odrębna działka). Ojciec i brat przenieśli na mnie bezpłatnie swoje części własności a bratanicę spłaciłam. Obecnie właścicielami nieruchomości jestem ja i mój Ojciec po 1/2 każdy.

1. Czy powinnam złożyć do US jakieś zeznanie podatkowe?
2. Czy mam do zapłaty jeszcze jakiś podatek?

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
Dołącz do naszego grona