Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | mfilipinka | zaneta1985 |

Proszę o poradę w następującej sprawie. Nieuczciwa spółka - szkoła językowa- jest mi winna pieniądze za przeprowadzone lekcje. Główna siedziba szkoły jest oddalona od mojego miejsca zamieszkania ok 500 km, a filia szkoły w moim mieście zamknięta. Mam klauzulę wykonalności, skontaktowałam się z komornikiem. W międzyczasie dowiedziałam się, ze wszystkie wpłaty za lekcje są wpłacane na jakieś dziwne konto a nie konto spółki. Nazwa konta sugeruje jakąś firmę szkoleniową a nie faktyczną nazwę szkoły czy spółki. Mniemam iż konto spółki jest czyste jak łza i komornik nie będzie miał z czego ściągać długu. Co zrobić w takiej sytuacji? Czy komornik może zająć konto to na które pieniądze za lekcje są faktycznie wpłacane? Jestem przeciwna wszelkim donosom ale czy można poinformować jakiś urząd o tym, że spółka robi jakiś przekręt z wpłatami? Dłużnik jest mi winny ok 5000, wiem że nie jest to kwota zawrotna ale chodzi o jakąś uczciwość i zapłatę za ciężką pracę. Dziękuję z góry za odpowiedź. | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
A co to konkretnie za forma spółki? (z o.o., cywilna itp.).
---------------------Kancelaria Adwokacka w Szczytnie adw. Łukasz Nysztal www.adwokat.nysztal.eu | ||
linki reklamowe | |
CYTAT(Admin-Łukasz @ 7.03.2010, 18:29) A co to konkretnie za forma spółki? (z o.o., cywilna itp.). jest to spółka z.o.o. Prezesem jest mąż a vice żona. W tej chwili żona radzi sobie sama bo małżonek narobił długów. No i w ten sposób żona prowadzi szkołę dalej z tym że wszystkie pieniądze przelewa na swoje konto ( lub sztucznie utworzone ) a nie na konto spółki. W piśmie do komornika chcę podać to konto na które faktycznie wpływają pieniądze. Pytanie czy w ogóle pieniądze są do odzyskania. | |||
Podbijam | |||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |