Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | zaneta1985 | mfilipinka |

Witam.Potrzebuję pomocy bo nie wiem nawet gdzie mogłabym się czegoś dowiedzieć.Może ktoś miał podobny przypadek lub ma jakieś doświadczenie a takich sprawach. Będę naprawdę wdzięczna. Mój Ojciec został niedawno eksmitowany z mieszkania komunalnego.Były zakładane przez niego sprawy w sądzie itd,ale niestety nie udało się ominąć eksmisji. Problem polega na tym,że w mieszkaniu tym były zameldowane(na stałe) inne osoby;mój ojciec,moja matka,mój brat,ja i moja 7 letnia córka.W mieszkaniu od kilku lat zamieszkiwał tylko mój Ojciec.Ja ze względu na to,że uczę się jeszcze(w tym roku kończę studia)mieszkałam z córką w innym mieście.Razem z córką nie posiadam innego meldunku-jesteśmy zameldowane tylko w tamtym mieszkaniu. Ojciec mój otrzymał prawo do lokalu zastępczego i gmina taki lokal zapewniła.Otrzymał lokal zastępczy 17m. Mój ojciec z poprzedniego mieszkania się wymeldował i zameldował w przydzielonym lokalu zastępczym.Niedawno zaczęła wydzwaniać do mnie Pani ze spółdzielni bym przyjechała i się wymeldowała z tego mieszkania. Ja nie mam gdzie się zameldować,ponieważ nie mam swojego lokalu mieszkaniowego.Czy spółdzielnia może mnie sama wymeldować i czy istnieją przesłanki do tego,że mogłabym żądać od spółdzielni mieszkania dla siebie i dziecka? Bardzo proszę o pomoc,co mogę w takiej sytuacji zrobić. | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Nie ma podstaw, aby domagać się od spółdzielni osobnego lokalu dla siebie. Tak - spółdzielnia może złożyć wniosek o wymeldowanie z urzędu.
---------------------Kancelaria Adwokacka w Szczytnie adw. Łukasz Nysztal www.adwokat.nysztal.eu | ||
linki reklamowe | |
Dziękuję za odpowiedź. Zatem co wtedy?zostaję z dzieckiem bez meldunku? | |||
Meldunek nie jest jak za komuny prawem wymagany. Można być i bez meldunku. Zameldować powinna się Pani w tym lokalu, w którym faktycznie przebywa z zamiarem stałego pobytu.
---------------------Kancelaria Adwokacka w Szczytnie adw. Łukasz Nysztal www.adwokat.nysztal.eu | ||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |