eksmisja a zameldowani lokatorzy - dodaj swój komentarz
Autor:
 Masz konto? Zaloguj się
Treść:
Zachęcamy Cię do założenia konta w naszym serwisie. Dzięki rejestracji możesz m.in.:
  • szybko odnaleźć dyskusje, w których brałeś/aś udział,
  • zapisywać dyskusje, które szczególnie Cię interesują
  • otrzymywać na maila powiadomienia o nowych komentarzach w obserwowanych przez Ciebie wątkach
Rejestracja daje Ci również pewność, że nikt nie podszyje się pod Twój nick

* Uwaga: wypowiadając jako gość, obok podanego autora widoczny będzie twój numer IP
10 ostatnich wypowiedzi (w kolejności od najnowszego):
1.
12:58 08-03-2010  Łukasz Nysztal
Meldunek nie jest jak za komuny prawem wymagany. Można być i bez meldunku. Zameldować powinna się Pani w tym lokalu, w którym faktycznie przebywa z zamiarem stałego pobytu.
2.
20:06 07-03-2010  ewelinax
Dziękuję za odpowiedź.
Zatem co wtedy?zostaję z dzieckiem bez meldunku?
3.
17:50 07-03-2010  Łukasz Nysztal
Nie ma podstaw, aby domagać się od spółdzielni osobnego lokalu dla siebie. Tak - spółdzielnia może złożyć wniosek o wymeldowanie z urzędu.
4.
14:08 07-03-2010  ewelinax
Witam.Potrzebuję pomocy bo nie wiem nawet gdzie mogłabym się czegoś dowiedzieć.Może ktoś miał podobny przypadek lub ma jakieś doświadczenie a takich sprawach.
Będę naprawdę wdzięczna.

Mój Ojciec został niedawno eksmitowany z mieszkania komunalnego.Były zakładane przez niego sprawy w sądzie itd,ale niestety nie udało się ominąć eksmisji.
Problem polega na tym,że w mieszkaniu tym były zameldowane(na stałe) inne osoby;mój ojciec,moja matka,mój brat,ja i moja 7 letnia córka.W mieszkaniu od kilku lat zamieszkiwał tylko mój Ojciec.Ja ze względu na to,że uczę się jeszcze(w tym roku kończę studia)mieszkałam z córką w innym mieście.Razem z córką nie posiadam innego meldunku-jesteśmy zameldowane tylko w tamtym mieszkaniu.
Ojciec mój otrzymał prawo do lokalu zastępczego i gmina taki lokal zapewniła.Otrzymał lokal zastępczy 17m.
Mój ojciec z poprzedniego mieszkania się wymeldował i zameldował w przydzielonym lokalu zastępczym.Niedawno zaczęła wydzwaniać do mnie Pani ze spółdzielni bym przyjechała i się wymeldowała z tego mieszkania.
Ja nie mam gdzie się zameldować,ponieważ nie mam swojego lokalu mieszkaniowego.Czy spółdzielnia może mnie sama wymeldować i czy istnieją przesłanki do tego,że mogłabym żądać od spółdzielni mieszkania dla siebie i dziecka?
Bardzo proszę o pomoc,co mogę w takiej sytuacji zrobić.

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
Dołącz do naszego grona