1
Przejdź do strony:
» Eksmisja Ojca Alkocholika
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Prawo cywilne
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:

01:25 08-03-2010
Witam mam taki problem Mam Ojca który ma dość duży problem z alkoholem strasznie nadużywa , przechodzimy po prostu piekło rodzice są już po rozwodzie z orzeczeniem o winie ojca mama ma przyznane na siostrę 15- letnią alimenty od dwóch miesięcy nie płaci ani grosza, do opłat w domu się nic nie dokłada do tego strasznie wszystko o domu demoluje robi co się tylko mu podoba nie chce się sam wyprowadzić jest bezrobotnym bez prawa do zasiłku dziadkowie umywają ręce tylko płaca za niego połowę naszego czynszu nic więcej pisaliśmy do urzędu miasta o jego wymeldowanie lecz urząd nie morze nic zrobić ponieważ ojciec jest na umowie najmu mieszkania wraz z mama słyszałem że w takim wypadku trzeba założyć osobna sprawę w sądzie jak to wygląda czy są jakieś szanse na eksmisje ojca z domu dodam iż obecnie nie mieszkamy w domu ponieważ ojciec non stop pije do swoich rodziców nie pójdzie mieszkać bo oni maja problem z głowy jedyne co to jak pisałem opłacają czynsz dodam że maja 3 pokojowe mieszkanie z czego dwa pokoje są zajmowane . Proszę mi pomóc czy jest jakaś szansa na rozwiązania tego problemu ?? huh.gif
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

13:25 08-03-2010
Są dwa wyjścia:
- albo powiadomić prokuraturę, że ojciec w stanie nietrzeźwości dopuszcza się przemocy fizycznei i psychicznej nad rodziną.
- albo wystąpić na drogę cywilną z powództwem o eksmisję - wskazując, że ojciec swoim zachowaniem uniemożliwia dalsze wspólne zamieszkiwanie.
http://www.portal.prawnikow.pl/prawo-cywil...katora-malzonka
---------------------
Kancelaria Adwokacka w Szczytnie
adw. Łukasz Nysztal
www.adwokat.nysztal.eu
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Społeczność »