rozwiązanie umowy o pracę za wypowiedzeniem - dodaj swój komentarz
Autor:
 Masz konto? Zaloguj się
Treść:
Zachęcamy Cię do założenia konta w naszym serwisie. Dzięki rejestracji możesz m.in.:
  • szybko odnaleźć dyskusje, w których brałeś/aś udział,
  • zapisywać dyskusje, które szczególnie Cię interesują
  • otrzymywać na maila powiadomienia o nowych komentarzach w obserwowanych przez Ciebie wątkach
Rejestracja daje Ci również pewność, że nikt nie podszyje się pod Twój nick

* Uwaga: wypowiadając jako gość, obok podanego autora widoczny będzie twój numer IP
10 ostatnich wypowiedzi (w kolejności od najnowszego):
1.
10:24 15-03-2010  patimati3
Witam ! Mam mały problem mam 59 lat pracuje w pewnym gospodarstwie rolnym przy dużej hodowli świnek ! Od miesiąca czasu mój szef mówi że fermę sprzedaje i nawet już do nas przyjeżdża prawdopodobnie {nowy szef} tylko jest mały problem( mój szef nie umie się zdecydować czy sprzedać czy nie) ! Mój szef kazał mi nie przyjeżdżać do pracy ponieważ tłumaczy się ze nie ma pracy w polu i nie będę mieć co robić, kiedyś tego nie było zawsze było coś( już tydzień jestem w domu) nie mówił mi ze to jest urlop ! Wo gole od 10 lat nie miałem w cale urlopu nigdy nic nie podpisywałem że byłem albo idę na urlop ! nie wiem co się nawet dzieje bo szef nie odbiera o de mnie telefonu ! Jestem zatrudniony na stałe od samego początku. moje pytanie brzmi: Czy jak mój szef mnie zwolni to co mi się należy? Czy brak urlopu można jakoś wykorzystać? Jeżeli mnie przejmie inny szef to czy coś mi się należy od starego? Proszę o podpowiedz! Dziękuję wink.gif
2.
21:04 09-03-2010  malvina0
witam.

CYTAT
Niniejszym chciałabym rozwiązać z dniem 23,03,2010r z zachowaniem 3mc. okresu wypowiedzenia, bądź na mocy porozumienia stron umowę o pracę zawartą w dniu 01.09.2006r w w-wie...itd. przy składaniu zostało podpisane przez dyrektorkę.

Z powyższego nie wynika, czy dyrektorka zaakceptowała propozycję rozwiązania umowy o pracę na mocy porozumienia stron, czy zgodziła się na 3 m-czne wypowiedzenie. Sam podpis o niczym nie świadczy - tzn. o formie rozwiązania umowy. Jest "albo - albo" nie istnieje wypowiedzenie za porozumieniem... Musi Pani sama wyjaśnić dokładnie (najlepiej na piśmie) sposób na jakich zasadach i zgodnie z którym art. k.p. odejdzie Pani z pracy.

pozdrawiam
3.
16:04 08-03-2010  agacc
Moje rozwiązanie o pracę wyglądało tak: Niniejszym chciałabym rozwiązać z dniem 23,03,2010r z zachowaniem 3mc. okresu wypowiedzenia, bądź na mocy porozumienia stron umowę o pracę zawartą w dniu 01.09.2006r w w-wie...itd.przy składaniu zostało podpisane przez dyrektorkę.Proszę mi powiedzieć czy w takim przypadku muszę pracować do końca miesiąca jak dyrektorka mi każe czy tak jak na wypowiedzeniu widnieje data 23.03.2010. (ponoć rozwiązanie umowy nie może kończyć się w środku tygodnia nawet wtedy kiedy jest data na wypowiedzeniu?) proszę o szybką odpowiedź.

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
Dołącz do naszego grona