Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | kw02 | ja_jagienka | barszym |

Witam, Proszę o pomoc w następującej kwestii: Czy naliczenie opłaty dodatkowej za brak biletu z parkometru jest równoznaczne z legalnym postojem w strefie płatnego parkowania oznaczonej znakiem D-44? Jakiś czas temu została mi założona blokada koła w strefie D-44 za brak opłaty parkingowej (Warszawa, godz. 14:40-istotne!). Faktycznie opłata była wniesiona, ale do godziny 10:15. O godzinie 10:45 ZDM naliczył mi opłatę dodatkową 50zł i umieścił ją za wycieraczką. W związku z powyzszym po wezwaniu Straży Miejskiej w celu zdjęcia blokady odmówiłem przyjęcia mandatu karnego (300zł) argumentując to tym, że opłata dodatkowa za wycieraczką oznacza, że od chwili jej wystawienia nie ma miejsca wykroczenie zwiazane z postojem bez wniesienia opłaty parkingowej w obrębie SPP oznaczonej znakiem D-44. Za półtora tygodnia mam sprawę w Sądzie Grodzkim i nie moge się doszukać, kto tu tak naprawdę miał rację. Z góry dziękuję za pomoc! | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISÓW |