1
Przejdź do strony:
» Renta po zmarłym ojcu, z którym nie było kontaktu. Znajdował się za granicą (Wielka Brytania)
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Prawo ubezpieczeń
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:

21:53 08-03-2010
Witam,

Moi rodzice rozwiedli się 8 lat temu. Przez pierwsze 3 lata ojciec utrzymywał z nami kontakt jednak nie mógł znaleźć stałej pracy(alkoholizm). Potem wyjechał do Wielkiej Brytanii przez kolejne 2 lata utrzymywał ze mną jako taki kontakt - poprzez SMS. Jednak nagle ojciec całkowicie odciął się od rodziny w Polsce oraz od rodziny w Wielkiej Brytanii. Zmarł na początku lutego w szpitalu(oczywiście na Wyspach). W ZUSie odesłano mamę, aby wypełniła pole z numerem ubezpieczenia ojca, którego nie mamy. I tu pojawia się pytanie, jak można ten numer zdobyć? Obiło mi się o ucho, że w Wlk. Brytanii znajdują się osoby, które pomagają uzyskać ten numer. Może ktoś z Was był w podobnej sytuacji lub wie więcej na ten temat. Będę wdzięczny za wszystkie informacje. Piszę tego posta na szybko, dlatego jeżeli jakąś informacje przeoczyłem z góry przepraszam.

Pozdrawiam Damian
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

20:25 09-03-2010
nie jestem pewien ale chyba chodzi ci o NIN czyli national insurance number tu prawdopodobnie bedzie trzeba skontaktowac sie z angielskim departamentem pracy , wystarczy napisac list lub maila do nich i z pewnoscia ci pomoga , znalazlem taki adres w internecie w razie problemow z tlumaczeniem pomoge na ile mam pamiec dobra diesel80@tlen.pl a to namiary na ta instytucje :

DWP NINO Policy
Holborn House,
Caxton Road, Fulwood,
Preston, PR2 9ZZ
tel
01772 234157

oraz email :
lindsay.scott@dwp.gsi.gov.uk
odpowiedz

linki
reklamowe

15:29 10-03-2010
Dzięki wielkie za pomoc. Opisać im całą sytuacje czy po prostu "muszą" ten NIN podać bez względu na okoliczności?
odpowiedz

18:39 10-03-2010

im lepiej odrazu naswietlisz im zaistniala sytuacjie tym mnie pytan zadadza i wczesniej zalatwia ci wszystko
odpowiedz

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccnieruchomosci_wawkw02zaneta1985
dukeaeccnieruchomosci_wawkw02zaneta1985
Dołącz do naszego grona