Zadaj pytanie na forum
ZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | ja_jagienka | barszym | kw02 |

W swojej firmie pracuję już 2,5 roku, cały czas w tym samym miejscu w mieście R. Mam umowę na czas określony do 30.11.2012, a jako miejsce pracy "obiekty .... na terenie województwa ....". Otrzymałem dziś ustne polecenie od przełożonego, że od 11.03.2010 mam przejść do pracy w mieście G., oddalonym o 25 km. Koszty dojazdu do nowego miejsca pracy wyniosą około 1/4 mojej płacy netto. Czy w tym przypadku powinienem otrzymać wypowiedzenie zmieniające? | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
witam.
---------------------CYTAT Czy w tym przypadku powinienem otrzymać wypowiedzenie zmieniające? Nie. Jeżeli w umowie widnieje wyraźny zapis dotyczący danego całego obszaru konkretnego województwa, a nie miasta, oznacza to, iż może Pan na polecenie pracodawcy wykonywać pracę bądź w mieście R. bądź G. CYTAT cały czas w tym samym miejscu w mieście R. Mam umowę na czas określony do 30.11.2012, a jako miejsce pracy "obiekty .... na terenie województwa ....". od 11.03.2010 mam przejść do pracy w mieście G., oddalonym o 25 km. pozdrawiam Odpowiadam tylko na Forum. Pytań przesłanych na P.W. nie czytam. | ||
linki reklamowe | |
Dziękuję bardzo za odpowiedź | |||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |
| dukeaecc | ja_jagienka | barszym | kw02 |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISÓW |