Zmiana miejsca wykonywania pracy - dodaj swój komentarz
Autor:
 Masz konto? Zaloguj się
Treść:
Zachęcamy Cię do założenia konta w naszym serwisie. Dzięki rejestracji możesz m.in.:
  • szybko odnaleźć dyskusje, w których brałeś/aś udział,
  • zapisywać dyskusje, które szczególnie Cię interesują
  • otrzymywać na maila powiadomienia o nowych komentarzach w obserwowanych przez Ciebie wątkach
Rejestracja daje Ci również pewność, że nikt nie podszyje się pod Twój nick

* Uwaga: wypowiadając jako gość, obok podanego autora widoczny będzie twój numer IP
10 ostatnich wypowiedzi (w kolejności od najnowszego):
1.
22:35 09-03-2010  pizmo
Dziękuję bardzo za odpowiedź
2.
21:50 09-03-2010  malvina0
witam.

CYTAT
Czy w tym przypadku powinienem otrzymać wypowiedzenie zmieniające?

Nie.
Jeżeli w umowie widnieje wyraźny zapis dotyczący danego całego obszaru konkretnego województwa, a nie miasta, oznacza to, iż może Pan na polecenie pracodawcy wykonywać pracę bądź w mieście R. bądź G.
CYTAT
cały czas w tym samym miejscu w mieście R. Mam umowę na czas określony do 30.11.2012, a jako miejsce pracy "obiekty .... na terenie województwa ....". od 11.03.2010 mam przejść do pracy w mieście G., oddalonym o 25 km.

pozdrawiam
3.
22:35 08-03-2010  pizmo
W swojej firmie pracuję już 2,5 roku, cały czas w tym samym miejscu w mieście R. Mam umowę na czas określony do 30.11.2012, a jako miejsce pracy "obiekty .... na terenie województwa ....". Otrzymałem dziś ustne polecenie od przełożonego, że od 11.03.2010 mam przejść do pracy w mieście G., oddalonym o 25 km. Koszty dojazdu do nowego miejsca pracy wyniosą około 1/4 mojej płacy netto. Czy w tym przypadku powinienem otrzymać wypowiedzenie zmieniające?

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
Dołącz do naszego grona