1
Przejdź do strony:
» Podatek od nieruchomości
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Prawo podatkowe
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:

23:28 08-03-2010
W 2008 roku otrzymałem darowizne nieruchomości od babci.załozyłem ksiege wieczystą,ale nie zapłaciłem w Urzedzie Miejskim podatku od nieruchomości.Pzrez te 2 lata płaciła babcia.Teraz napisała do UM,że nie jest właścicielka.Czy ja bede płacił jakas karę?Jakiego rzędu?Nadmieniam,że w tej nieruchomości nie mieszkam.
I drugie,czy jeżeli zaniżyłem wartość nieruchomości,to w Urzedzie Skarbowym dostanę wezwanie i będe musiał dopłacic do aktualnej wartości ?Co musiałem w US wypełnic oprócz PIT-u?
  zgłoś naruszenie regulaminu

22:10 09-03-2010
CYTAT(aneta101 @ 8.03.2010, 23:28)
W 2008 roku otrzymałem darowizne nieruchomości od babci.załozyłem ksiege wieczystą,ale nie zapłaciłem w Urzedzie Miejskim podatku od nieruchomości.Pzrez te 2 lata płaciła babcia.Teraz napisała do UM,że nie jest właścicielka.Czy ja bede płacił jakas karę?Jakiego rzędu?Nadmieniam,że w tej nieruchomości nie mieszkam.
I drugie,czy jeżeli zaniżyłem wartość nieruchomości,to w Urzedzie Skarbowym dostanę wezwanie i będe musiał dopłacic do aktualnej wartości ?Co musiałem w US wypełnic oprócz PIT-u?

dlaczego nikt mi nie odpowiada ?

linki
reklamowe

13:00 10-03-2010
Bo to nie ten dział.

Przenoszę do działu prawo podatkowe.
---------------------
Kancelaria Adwokacka w Szczytnie
adw. Łukasz Nysztal
www.adwokat.nysztal.eu

20:13 17-03-2010
CYTAT(aneta101 @ 8.03.2010, 23:28)
Czy ja bede płacił jakas karę?Jakiego rzędu?Nadmieniam,że w tej nieruchomości nie mieszkam

To nie ma znaczenia, że nie mieszkasz. Posiadanie wiąże się z obowiązkami
Zapłać jak najprędzej, bo jest szansa, że ci nie doliczą żadnej kary. Jak sami ci przyślą wezwanie będzie za póżno

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaecckw02ja_jagienkabarszym
dukeaecckw02ja_jagienkabarszym
Dołącz do naszego grona