Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | kw02 | nika weronika |

W 2008 roku otrzymałem darowizne nieruchomości od babci.załozyłem ksiege wieczystą,ale nie zapłaciłem w Urzedzie Miejskim podatku od nieruchomości.Pzrez te 2 lata płaciła babcia.Teraz napisała do UM,że nie jest właścicielka.Czy ja bede płacił jakas karę?Jakiego rzędu?Nadmieniam,że w tej nieruchomości nie mieszkam. I drugie,czy jeżeli zaniżyłem wartość nieruchomości,to w Urzedzie Skarbowym dostanę wezwanie i będe musiał dopłacic do aktualnej wartości ?Co musiałem w US wypełnic oprócz PIT-u? | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
CYTAT(aneta101 @ 8.03.2010, 23:28) W 2008 roku otrzymałem darowizne nieruchomości od babci.załozyłem ksiege wieczystą,ale nie zapłaciłem w Urzedzie Miejskim podatku od nieruchomości.Pzrez te 2 lata płaciła babcia.Teraz napisała do UM,że nie jest właścicielka.Czy ja bede płacił jakas karę?Jakiego rzędu?Nadmieniam,że w tej nieruchomości nie mieszkam. I drugie,czy jeżeli zaniżyłem wartość nieruchomości,to w Urzedzie Skarbowym dostanę wezwanie i będe musiał dopłacic do aktualnej wartości ?Co musiałem w US wypełnic oprócz PIT-u? dlaczego nikt mi nie odpowiada ? | |||
linki reklamowe | |
Bo to nie ten dział.
---------------------Przenoszę do działu prawo podatkowe. Kancelaria Adwokacka w Szczytnie adw. Łukasz Nysztal www.adwokat.nysztal.eu | ||
CYTAT(aneta101 @ 8.03.2010, 23:28) Czy ja bede płacił jakas karę?Jakiego rzędu?Nadmieniam,że w tej nieruchomości nie mieszkam To nie ma znaczenia, że nie mieszkasz. Posiadanie wiąże się z obowiązkami Zapłać jak najprędzej, bo jest szansa, że ci nie doliczą żadnej kary. Jak sami ci przyślą wezwanie będzie za póżno | ||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |