Podatek od nieruchomości - dodaj swój komentarz
Autor:
 Masz konto? Zaloguj się
Treść:
Zachęcamy Cię do założenia konta w naszym serwisie. Dzięki rejestracji możesz m.in.:
  • szybko odnaleźć dyskusje, w których brałeś/aś udział,
  • zapisywać dyskusje, które szczególnie Cię interesują
  • otrzymywać na maila powiadomienia o nowych komentarzach w obserwowanych przez Ciebie wątkach
Rejestracja daje Ci również pewność, że nikt nie podszyje się pod Twój nick

* Uwaga: wypowiadając jako gość, obok podanego autora widoczny będzie twój numer IP
10 ostatnich wypowiedzi (w kolejności od najnowszego):
1.
20:13 17-03-2010  anna.dwa
CYTAT(aneta101 @ 8.03.2010, 23:28)
Czy ja bede płacił jakas karę?Jakiego rzędu?Nadmieniam,że w tej nieruchomości nie mieszkam

To nie ma znaczenia, że nie mieszkasz. Posiadanie wiąże się z obowiązkami
Zapłać jak najprędzej, bo jest szansa, że ci nie doliczą żadnej kary. Jak sami ci przyślą wezwanie będzie za póżno

2.
13:00 10-03-2010  Łukasz Nysztal
Bo to nie ten dział.

Przenoszę do działu prawo podatkowe.
3.
22:10 09-03-2010  aneta101
CYTAT(aneta101 @ 8.03.2010, 23:28)
W 2008 roku otrzymałem darowizne nieruchomości od babci.załozyłem ksiege wieczystą,ale nie zapłaciłem w Urzedzie Miejskim podatku od nieruchomości.Pzrez te 2 lata płaciła babcia.Teraz napisała do UM,że nie jest właścicielka.Czy ja bede płacił jakas karę?Jakiego rzędu?Nadmieniam,że w tej nieruchomości nie mieszkam.
I drugie,czy jeżeli zaniżyłem wartość nieruchomości,to w Urzedzie Skarbowym dostanę wezwanie i będe musiał dopłacic do aktualnej wartości ?Co musiałem w US wypełnic oprócz PIT-u?

dlaczego nikt mi nie odpowiada ?
4.
23:28 08-03-2010  aneta101
W 2008 roku otrzymałem darowizne nieruchomości od babci.załozyłem ksiege wieczystą,ale nie zapłaciłem w Urzedzie Miejskim podatku od nieruchomości.Pzrez te 2 lata płaciła babcia.Teraz napisała do UM,że nie jest właścicielka.Czy ja bede płacił jakas karę?Jakiego rzędu?Nadmieniam,że w tej nieruchomości nie mieszkam.
I drugie,czy jeżeli zaniżyłem wartość nieruchomości,to w Urzedzie Skarbowym dostanę wezwanie i będe musiał dopłacic do aktualnej wartości ?Co musiałem w US wypełnic oprócz PIT-u?

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
Dołącz do naszego grona