1
Przejdź do strony:
» jazda po spożyciu na granicy
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Wykroczenia i prawo drogowe
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:

08:57 09-03-2010
witam. jakiś czas temu jadąc samochodem (myślałam że juz na trzeźwo), poddałam się badaniu alkomatem (długo by opowiadać). pomiar 1 0,12mg, drugi 0,10mg. zatrzymano mi prawko (przyznałam się ze piłam). tydzień później mi je zwrócono (jak się okazało do merytorycznego rozpatrzenia sprawy), bo biorąc pod uwagę błąd pomiaru nie znaleziono dostatecznego dowodu popełnienia wykroczenia. po paru miesiącach wezwano mnie na rozprawę. pani prawnik, powiedziała mi żeby się nie przyznać i odmówić zeznań, że sprawę umorzą bo nie ma dowodów. okazało się że sąd zasądził kolejna rozprawę i wezwał świadków, co więcej mam wrażenie, że jest gorzej jako że zminiłam zeznania (mówiłam, że ja przyznaję się, że piłam, ale myślałam, że już jest ok.). co mi grozi teraz? czy zabiora mi jednak prawko?
  zgłoś naruszenie regulaminu

09:12 09-03-2010
Proszę wnioskować aby sąd zwrócił się do komendy o przesłanie świadectwa legalizacja alkotestu oraz aby zwrócił się do producenta o udzielenie informacji jaki jest margines błędu oraz przy jakiej temperaturze jest robione badanie wzorcowe. Następnie uzyskać z instytutu meteorologii i gospodarki wodnej zaświadczenie jaka była temperatura i pogoda w chwili kontroli.

Warto również wspomagać się innymi subiektywnymi dowodami typu: wypalony papieros przed badaniem, guma z mentolem itp.
---------------------
Kancelaria Adwokacka w Szczytnie
adw. Łukasz Nysztal
www.adwokat.nysztal.eu

linki
reklamowe

09:17 09-03-2010
właśnie margines był podany od 0,02 do 0,03 któreś z legalizacją, któreś bez. p[roblem jest chyba w tym, że ja byłam w szoku na komendzie i powiedziałam, że piłam, więc nie wiem czy jest sens zaprzeczać, bo boję się ,zę mnie oskarżą o skłądanie fałszywych zeznań

10:24 09-03-2010
Podejrzany/oskarżony ma prawo zmieniać swoje wyjaśnienia. Nie wiąże się to z żadną odpowiedzialnością za fałszywe zeznania.
---------------------
Kancelaria Adwokacka w Szczytnie
adw. Łukasz Nysztal
www.adwokat.nysztal.eu

10:39 09-03-2010
ogólnie rzecz biorąc sprawa jest do wygrania czy powinnam sie przyzwyczaic do myśli ze jednak mi prawko zabiorą?

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaecckw02ja_jagienkabarszym
dukeaecckw02ja_jagienkabarszym
Dołącz do naszego grona