Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | kw02 | zaneta1985 |

Witam, bardzo proszę o wzór pisma do prokuratury rejonowej o udział w sprawie prokuratora na podstawie art 180 kpa. Nie mogę sobie dać rady z nadzorem budowlanym, działają na moją szkodę, traktują jak jakieś g..... a sprawa jest ewidentna i poparta art 71 prawa budowlanego. Chcę aby prokurator wziął udział ze względu na przewlekłość postępowania, mataczenie, działanie na szkodę. Przeszukałam forum ale nic nie znalazłam. Dziękuje...jestem u kresu sił | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
CYTAT(covenant56 @ 9.03.2010, 10:50) Witam, bardzo proszę o wzór pisma do prokuratury rejonowej o udział w sprawie prokuratora na podstawie art 180 kpa. Nie mogę sobie dać rady z nadzorem budowlanym, działają na moją szkodę, traktują jak jakieś g..... a sprawa jest ewidentna i poparta art 71 prawa budowlanego. Chcę aby prokurator wziął udział ze względu na przewlekłość postępowania, mataczenie, działanie na szkodę. Przeszukałam forum ale nic nie znalazłam. Dziękuje...jestem u kresu sił Jeśli uważasz że dzałanie osób ma cechy czynów karalnych to całość zatytuluj. Zawiadomienie o prawodopodobnym popełnieniu czynów karalnych i wniosek o wstąpienie prokuratora do postępowania administracyjnego Opisz sprawę własnymi słowami. Suche fakty z datami - taki raport ze sprawy. Oceny raczej zostaw sobie. Na końcu napisz, że wnosisz o przystąpienie prokuratora do tego postępowania admin. Idąc torem logicznym własnego rozumowania, nie mam pytań © Franciszek Stefaniuk | ||
linki reklamowe | |
znając życie - kolejny pieniacz, któremu przeszkadza sąsiad troche bagatszy i zaradniejszy myslisz ze udzial prokuratora cos zmieni ? jeśli jesteś pewny swoich racji jest droga sądowa - udowodnij negatywne oddzialywanie - na pewno sąd zamknie dzialalność sąsiada i jeszcze dostaniesz odszkodowanie. ale cóż - nie ma to jak darmowe warcholenie przed PINB | ||
No cóż najpierw przeczytała odpowiedz a potem drugi post, brak słów. Przejdź sobie do mojego tematu : pozew negatoryjny http://forum.prawnikow.pl/pozew-negatoryjny-t74152.html a potem nie obrażaj. Pieniacz, warcholenie....to chyba bliższe tobie niż mnie | ||
Witam,
---------------------myślę raczej, że to ktoś inny posłużył się nikiem Zick78, którego kojarzę z merytorycznych dyskusji na tym forum..... Faktem jest, że PINB którego dotyczy jest w mojej ocenie (wynikajacej z kontaktów wieloletnich) "trudnym" arbitrem w prowadzonych sprawach. Radzę skierować sprawę do prokuratora w rejonie lokalizacji obiektu, a nie siedziby PINB (to też z własnego doświadczenia.... Radzę rownież zangażować w sprawę prawnika. Proszę pamiętać, że sprawy związane z urzędnikami to absolutny margines, więc prokuratorzy nie są jakby "doświadczeni" (z wyjątkiem korupcyjnych zdarzeń), a głupota nie jest karalna...., choć jestem za tym, żeby karać szefów za zatrudnianie głupich Do wiadomości innych czytelników tego tematu - mówimy o PINB, który bezkarnie "wsławił się" wydaniem decyzji o rozebraniu nowych budynków (w sumie ok 100 mieszkań) z której wtcofał się pół roku później... pozdrawiam Tadeusz | ||
Tadeusz52 jednak dalej nie wiem jak to napisać | ||
Witam,
---------------------nalezy to zrobić tak jak wskazał lolek_128. Ma to być "zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestepstwa" w którym trzeba opisać fakty, załączając stosowne dokumenty. Dotychczasowe znane mi przypadki w najlepszym razie kończyły umorzeniem po śledztwie (choć zdarzało się, że nawet odmawiano i tego....) Proszę pamiętać, że prokurator to tez..... człowiek... pozdrawiam Tadeusz | ||
linki reklamowe | |
Dzięki wielkie no niestety nie stać mnie na prawnika... | ||
CYTAT(covenant56 @ 10.03.2010, 14:38) Dzięki wielkie no niestety nie stać mnie na prawnika... To pisz tu. Skorygujemy w razie potrzeby. ZAmiast nazwiski inicjały. Idąc torem logicznym własnego rozumowania, nie mam pytań © Franciszek Stefaniuk | ||

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |