Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | kw02 | nika weronika |

Witam, Przed wjazdem na parking, na którym często parkuję pojawiła się tabliczka "Teren prywatny" i dopisek pod znakiem Parking: "tylko dla mieszkańców bloku XX". Żadnego zakazu parkowania ani zakazu wjazdu nie ma. Spółdzielnia, do której należy parking straszy policją i odholowaniem samochodu. Czy mają jakąś podstawę do tego? Dodam, że zaparkowanym samochodem nie utrudniam nikomu dojazdu czy przejścia. Z góry dziękuję za pomoc. | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
na terenie prywatnym w tym wypadku decyduje własciciel nie policja | ||
linki reklamowe | |
CYTAT(kw229 @ 9.03.2010, 18:01) (...) tabliczka "Teren prywatny" (...) ... rozumiesz pojęcie - prywatny ??? jesli kupisz sobie domek z ogródkiem to pozwolisz parkować na nim sąsiadom ??? po prostu parkuj pod swoim blokiem ... nie prawnik | ||
Z tym, że jest to teren spółdzielni, czyli z tego co wiem to wzięty od miasta w użytkowanie, a nie wykupiony. Tylko tabliczka twierdzi, że teren jest prywatny. | |||
CYTAT(kw229 @ 16.03.2010, 19:41) Z tym, że jest to teren spółdzielni, czyli z tego co wiem to wzięty od miasta w użytkowanie, a nie wykupiony. Tylko tabliczka twierdzi, że teren jest prywatny. A jak masz mieszkanie lub dom na gruncie oddanym w wieczyste użytkowanie to jest twoje prywatne czy miasta, kto płaci podatek od gruntu miasto czy spódzielnia, dobry tok myślenia spódzielcze znaczy niczyje. | ||
napotkałem kiedyś podobny problem w rejonie mojego domu. Mam takie pytanie - jaki organ jest odpowiedni do interwencji w takich przypadkach? Policja czy straż miejska? W końcu to teren prywatny i nie po to go mam aby jakiś obcy człowiek zrobił sobie z niego parking. | |||
CYTAT(pablo_2569 @ 17.03.2010, 10:28) Mam takie pytanie - jaki organ jest odpowiedni do interwencji w takich przypadkach? Policja czy straż miejska? żaden, jeśli parkujący pojazd nie zagraża bezpieczeństwu. pozostaje żmudna i mało efektywna droga działań za pomocą własnych (wynajętych) służb c | ||
linki reklamowe | |
CYTAT(kw229 @ 16.03.2010, 19:41) Z tym, że jest to teren spółdzielni, czyli z tego co wiem to wzięty od miasta w użytkowanie, a nie wykupiony. Tylko tabliczka twierdzi, że teren jest prywatny. ... nie ma znaczenia czy jest wykupiony czy nie - większość bloków tworzy wspólnoty a to już jest bliższe pojęciu prywatne ... uważasz, że jak nie ogrodzone to niczyje nie prawnik | ||

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |