Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | kw02 | ja_jagienka | barszym |

~mirek 77.114.*.* |
mam pytanie.Jak napisać,pozew o obniżenie alimentów jeżeli jesto możliwe proszę o podpowieć.dziękuje! | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
~gość 91.94.*.* |
mam pytanie jezeli moge dostaje pieniadze z funduszu bo byly chlopak uchyla sie od placenia czy moge wystapic o podwyszenie alimentow z gory dziekuje | ||
linki reklamowe | |
~JANOMAR55 158.75.*.* |
W MIARE POSTEPUJACEJ INFLACJI I WZRASTAJACYCH POTRZEB DZIECKA, WRECZ NALEZY CO JAKIS CZAS WYSTEPOWAC DO SADU O PODWYZKE SWIADCZEN ALIMENTACYJNYCH. TO W KONCU JEST DLA DOBRA DZIECKA... | ||
~Monika 94.254.*.* |
Proszę o podpowiedz jak mogę podnieśc alimenty osobie która od roku przebywa i pracuje za granica niestety nie legalnie,przyznał się do ojcostwa ale dziecko ma moje nazwisko jakie ma prawa?Ma żonę i 9 letnia córkę na którą płaci alimenty w wysokości 700zl ale nie mają rozwodu,ja mam półtora roczną córcie i alimenty w wysokości 380 zł płatne przez komornika,ponieważ na początku nie płacił,mieszkam z mamą i młodszym bratem którzy utrzymują się z rety rodzinnej w wysokości 880zł razem,ja pracuję i mam 950 zł na rękę,dziecko jest alergikiem i staram się o przyjecie doi przedszkola ponieważ mama choruje i nie może zajmowac się wnuczką.Z góry dziękuję i pozdrawiam. | ||
~malutka 85.221.*.* |
Mam pytanie, czy można w jednym pozwie prosić o podniesienie alimentów na małoletnią córkę i o zasądzenie alimentów na siebie? Pozdrawiam. | ||
Oczywiście że tak, jest to nawet wskazane :) Po co prowadzić dwie odrębne sprawy w praktycznie tej samej sprawie? | ||
Aby obniżyć alimenty należy wskazać na pogorszenie sytuacji życiowej osoby obowiązanej do zapłaty alimentów. Do tego trzeba dołączyć dowody wskazujące na tą okoliczność np. PIT 36 deklaracje VAT7, wyciągi z rachunków bankowych. Trzeba też wskazać kwotę jaką chce się płacić np 350 zł zamiast 650 zł miesięcznie. Pozdrawiam Tomasz Mandecki www.doradca.jgora.pl | |||
linki reklamowe | |
Wzór takiego pozwu o podwyższenie alimentów znajdziesz na stronie www.e-prawnik.pl | |||
~aneta 83.143.*.* |
Witam, Mój były mąż płaci alimenty na dziecko każdorazowo z ok. 25 dniowym opóźnieniem w stosunku do określonego w wyroku, a w dodatku pomniejsza sobie zasądzoną kwotę nawet o połowę. Chcę otrzymać kwotę zaległej kwoty alimentów oraz odsetki za nieterminowe wpłaty. Jednocześnie chcę złożyć wniosek o podwyższenie alimentów. Czy muszę potraktować te dwie sprawy jako oddzielne i z pierwszą wystąpić do komornika a drugą do sądu rodzinnego, czy też wystarczy we wniosku o podwyższenie alimentów domagać się zaległej kwoty wraz z odsetkami? | ||
~ona..) 77.253.*.* |
witam serdecznie ..moje pytanie brzmi) jezeli moj byly chlopak nie stawil sie na rozprawe o ustalenie ojcostwa i alimenty ..nie przyznaje sie tym do dziecka ..wyrok zostal usalony zaocznie i zasodzone mi alimenty na dziecko w wysokosci 250zl i teraz pytanie czy moge starac sie o podwyzke z powodu wzrostu potrzeb dziecka..? prosze o odpowiedz... | ||
| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISÓW |