Przejdź do strony:
» Jak napisać pozew o podwyższenie alimentów
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Sprawy urzędowe
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
~mirek
77.114.*.*

13:11 02-05-2009
mam pytanie.Jak napisać,pozew o obniżenie alimentów jeżeli jesto możliwe proszę o podpowieć.dziękuje!
  zgłoś naruszenie regulaminu
~gość
91.94.*.*

11:46 16-05-2009
mam pytanie jezeli moge dostaje pieniadze z funduszu bo byly chlopak uchyla sie od placenia czy moge wystapic o podwyszenie alimentow z gory dziekuje

linki
reklamowe

~JANOMAR55
158.75.*.*

20:59 23-05-2009
W MIARE POSTEPUJACEJ INFLACJI I WZRASTAJACYCH POTRZEB DZIECKA, WRECZ NALEZY CO JAKIS CZAS WYSTEPOWAC DO SADU O PODWYZKE SWIADCZEN ALIMENTACYJNYCH. TO W KONCU JEST DLA DOBRA DZIECKA...
~Monika
94.254.*.*

23:19 24-05-2009
Proszę o podpowiedz jak mogę podnieśc alimenty osobie która od roku przebywa i pracuje za granica niestety nie legalnie,przyznał się do ojcostwa ale dziecko ma moje nazwisko jakie ma prawa?Ma żonę i 9 letnia córkę na którą płaci alimenty w wysokości 700zl ale nie mają rozwodu,ja mam półtora roczną córcie i alimenty w wysokości 380 zł płatne przez komornika,ponieważ na początku nie płacił,mieszkam z mamą i młodszym bratem którzy utrzymują się z rety rodzinnej w wysokości 880zł razem,ja pracuję i mam 950 zł na rękę,dziecko jest alergikiem i staram się o przyjecie doi przedszkola ponieważ mama choruje i nie może zajmowac się wnuczką.Z góry dziękuję i pozdrawiam.
~malutka
85.221.*.*

14:23 07-07-2009
Mam pytanie, czy można w jednym pozwie prosić o podniesienie alimentów na małoletnią córkę i o zasądzenie alimentów na siebie?
Pozdrawiam.

10:32 08-07-2009
Oczywiście że tak, jest to nawet wskazane :) Po co prowadzić dwie
odrębne sprawy w praktycznie tej samej sprawie?

11:26 04-08-2009
Aby obniżyć alimenty należy wskazać na pogorszenie sytuacji życiowej
osoby obowiązanej do zapłaty alimentów. Do tego trzeba dołączyć
dowody wskazujące na tą okoliczność np. PIT 36 deklaracje VAT7,
wyciągi z rachunków bankowych. Trzeba też wskazać kwotę jaką chce
się płacić np 350 zł zamiast 650 zł miesięcznie.
Pozdrawiam
Tomasz
Mandecki
www.doradca.jgora.pl

linki
reklamowe

13:59 27-08-2009
Wzór takiego pozwu o podwyższenie alimentów znajdziesz na stronie
www.e-prawnik.pl
~aneta
83.143.*.*

07:42 19-09-2009
Witam,
Mój były mąż płaci alimenty na dziecko każdorazowo z ok. 25 dniowym opóźnieniem w stosunku do określonego w wyroku, a w dodatku pomniejsza sobie zasądzoną kwotę nawet o połowę.
Chcę otrzymać kwotę zaległej kwoty alimentów oraz odsetki za nieterminowe wpłaty. Jednocześnie chcę złożyć wniosek o podwyższenie alimentów.
Czy muszę potraktować te dwie sprawy jako oddzielne i z pierwszą wystąpić do komornika a drugą do sądu rodzinnego, czy też wystarczy we wniosku o podwyższenie alimentów domagać się zaległej kwoty wraz z odsetkami?
~ona..)
77.253.*.*

16:08 01-10-2009
witam serdecznie ..moje pytanie brzmi) jezeli moj byly chlopak nie stawil sie na rozprawe o ustalenie ojcostwa i alimenty ..nie przyznaje sie tym do dziecka ..wyrok zostal usalony zaocznie i zasodzone mi alimenty na dziecko w wysokosci 250zl i teraz pytanie czy moge starac sie o podwyzke z powodu wzrostu potrzeb dziecka..? prosze o odpowiedz...
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaecckw02ja_jagienkabarszym
dukeaecckw02ja_jagienkabarszym
Dołącz do naszego grona