dlug w gazowni - dodaj swój komentarz
Autor:
 Masz konto? Zaloguj się
Treść:
Zachęcamy Cię do założenia konta w naszym serwisie. Dzięki rejestracji możesz m.in.:
  • szybko odnaleźć dyskusje, w których brałeś/aś udział,
  • zapisywać dyskusje, które szczególnie Cię interesują
  • otrzymywać na maila powiadomienia o nowych komentarzach w obserwowanych przez Ciebie wątkach
Rejestracja daje Ci również pewność, że nikt nie podszyje się pod Twój nick

* Uwaga: wypowiadając jako gość, obok podanego autora widoczny będzie twój numer IP
10 ostatnich wypowiedzi (w kolejności od najnowszego):
1.
17:15 10-03-2010  ewakonieczna
Ale na pewno pani gazu nie ma w swoim gospodarstwie domowym i mieć nie będzie do czasu wygaśnięcia umowy /bo licznik zablokowany po 6 m-cach w wyniku niepłacenia rachunków/.
Ciekawe,bo ja mam umowę na czas nieokreślony - żadnych dat do kiedy.
2.
17:05 10-03-2010  sponsor
dziekuje za odpowiedz,ale bylam u radcy prawnego ,ktory powiedzial mi ,ze nie musze placic dlugu meza .Niedopatrzeniem i bledem gazowni jest fakt, ze podpisala umowe handlowa z mezem a nie z mezem i ze mna. To nie dopatrzenie powoduje ,ze do momentu kiedy obowiazywac stara umowa(podpisana przez meza)zobowiazuje ona meza do platnosci za korzystanie z warunkow umowy.Przypominam ,ze mialam z mezem rozdzielnosc majatkowa.
3.
16:35 10-03-2010  
tak - jeżeli mieszka Pani pod ,,zadłużonym" adresem .
4.
11:35 10-03-2010  sponsor
Moj sprawa wyglada nastepujaco: moj ex maz spowodowal zadluzenie w gazowni,na dzien dzisiejszy nie mieszka ze mna (wyprowadzil sie 09.03.2010r).i jest tez z niego wymeldowany. W gazowni rozwiazano umowe o dostawe gazu(podpisana w 2002r tylko i wylacznie przez mojego ex-meza).Jako malzenstwo mielismy sadowna rozdzielnosc majatkowa trwajaca od1997r. Po wyprowadzeniu sie ex-meza chcialam w gazowni podpisac umowe o dostawe gazu na swoje imie i nazwisko.Pani w dziale umow odmowila mi podpisania takowej umowy stwierdzajac,"...,ze najpierw musze zaplacic dlug meza(pomimo rozdzielnosci),a dopiero oni podpisza ze mna umowe." Moje pytanie brzmi : CZY MIALA PRAWO ODMOWIC MI PODPISANIA UMOWY?

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
Dołącz do naszego grona