1
Przejdź do strony:
» Czy mam prawo do alimentów
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Sprawy rodzinne
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:

13:10 10-03-2010
Witam serdecznie!

Mam pytanie. Moi rodzice rozstali się 9 lat temu.Mam 20 lat. W zeszłym roku skończyłam szkołę średnią i zdałam maturę.Ojciec płaci na mnie alimenty.na początku 250 zł, teraz 300.Szkoła policealna kosmetyczna okazała się pomyłką dlatego zrezygnowałam z niej teraz i mam zamiar rozpocząć ambitniejszą naukę w nastepnym roku akademickim(resocjalizacja lub coś w tym stylu). Dodam, że jest mi bardzo ciężko znaleźć pracę z takim wykształceniem i bez doświadczenia zwłaszcza, że mieszkam w bardzo małym mieście jakim są Wadowice.Czy mam prawo do alimentów sądownie ( ojciec jest bardzo hmmmm... egoistyczny?) przez ten czas zanim podejmę znowu naukę czy nie ? bardzo proszę o szybka odpowiedź , z góry dziekuje i pozdrawiam.
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

17:31 10-03-2010
Czy mogę liczyc na jakąś pomoc ? bardzo proszę to dla mnie bardzo ważne.
odpowiedz

linki
reklamowe

21:40 10-03-2010
jesli sie nie uczysz to nie masz. jak ci ojciec udowodni to bedziesz musiala oddawac. wiec lepiej nie ryzykowac. dopiero jak znowy sie zaczniesz uczuc to bedziesz miala prawo do alimentow. a co do wadowic moze na stacji benzynowej sprobuj wink.gif statoil albo bp?? pracowalem wiec wiem ze jest fajnie smile.gif i mozna sporo zarobic jak na potrzeby "nastolatkow"
odpowiedz

21:48 10-03-2010
Zgodzę się z Tomaxem gdy zaczniesz nową szkołę to dopiero możesz ubiegać się o alimenty.
Jeśli już teraz nie uczysz się- w wypadku gdy masz wrednego ojca i dociekliwego- i uda mu się udowodnić, że się nie uczysz lub rzuciłaś szkołę po miesiącu to będziesz chyba musiała zwracać za te miesiące alimenty - nadpłacone.
odpowiedz

09:56 11-03-2010
A ja mam pytanie, czy ta szkoła średnia to było liceum ogólnokształcące, czy zawodowe bądź profilowane? Bo jeżeli masz juz konkretny zawód po szkole średniej, to alimenty mogą - podkreślam moga, ale nie muszą - zostać wstrzymane do czasu podjęcia dalszej nauki.
---------------------
----------------------
nie rób scen :)
odpowiedz

17:53 11-03-2010
CYTAT(mamba30 @ 11.03.2010, 9:56)
A ja mam pytanie, czy ta szkoła średnia to było liceum ogólnokształcące, czy zawodowe bądź profilowane? Bo jeżeli masz juz konkretny zawód po szkole średniej, to alimenty mogą - podkreślam moga, ale nie muszą - zostać wstrzymane do czasu podjęcia dalszej nauki.

To była policealna szkoła kosmetyczna po której miałabym technika kosmetycznego. po średniej nie mam zawodu bo to było liceum ogólnokształcące o profilu humanistycznym.

Dzieki za wszystkim
odpowiedź
odpowiedz

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawja_jagienka
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawja_jagienka