Własna firma - dodaj swój komentarz
Autor:
 Masz konto? Zaloguj się
Treść:
Zachęcamy Cię do założenia konta w naszym serwisie. Dzięki rejestracji możesz m.in.:
  • szybko odnaleźć dyskusje, w których brałeś/aś udział,
  • zapisywać dyskusje, które szczególnie Cię interesują
  • otrzymywać na maila powiadomienia o nowych komentarzach w obserwowanych przez Ciebie wątkach
Rejestracja daje Ci również pewność, że nikt nie podszyje się pod Twój nick

* Uwaga: wypowiadając jako gość, obok podanego autora widoczny będzie twój numer IP
10 ostatnich wypowiedzi (w kolejności od najnowszego):
1.
12:28 30-03-2010  corrado
"prowadził firmę" czyli działalność jednoosobową? jeśli tak, każdy jego przychód, w tym również z nowej działalności, będzie podlegał ewentualnej egzekucji na rzecz wierzycieli. jeśli założy sp. z o.o. - należności mogą być egzekwowane z jego udziałów w tej spółce. tyle, że nie odbędzie się to poprzez jakieś "ściągnięcie", a zajęcie udziałów i ich sprzedaż (najprawdopodobniej, choć są inne możliwości)
c
2.
21:09 26-03-2010  d.r
CYTAT(blondo3910 @ 21.03.2010, 16:30)
mam pytanie do was znajomy prowadził firmę jakiś czas ma zadłużenia w zusie
i jakimś banku firma juz nie istnieje ale zamierza otworzyć nowa jako spółkę z.oo lub tak normalnie co się wiąże z otwarciem nowej firmy na tą sama osobę czy będzie ścigany jeśli nie posiada majątku a jedynie w zusie jakieś 2tys i w banku z 15tys czy zus lub urząd skarbowy zabroni mu otworzyć po raz kolejny firmę a jak się dogada z bankiem jest szansa by otworzyć drugi raz jeśli teraz wie jak zrobić by zarobić

Szanse sa mozna sprobowac ale ... Jezeli ZUS zobaczy ze jest otwarta nowa Firma to sciagna dług tak samo BANK
3.
16:30 21-03-2010  blondi3910
mam pytanie do was znajomy prowadził firmę jakiś czas ma zadłużenia w zusie
i jakimś banku firma juz nie istnieje ale zamierza otworzyć nowa jako spółkę z.oo lub tak normalnie co się wiąże z otwarciem nowej firmy na tą sama osobę czy będzie ścigany jeśli nie posiada majątku a jedynie w zusie jakieś 2tys i w banku z 15tys czy zus lub urząd skarbowy zabroni mu otworzyć po raz kolejny firmę a jak się dogada z bankiem jest szansa by otworzyć drugi raz jeśli teraz wie jak zrobić by zarobić
4.
10:36 21-03-2010  d.r
CYTAT(rumcajsnowy @ 18.03.2010, 21:42)
Możesz podać adres zamieszkania. Tak robią wszyscy którzy mają tzw. samozatrudnienie.

Dziekuje za odpowiedz ...
5.
21:42 18-03-2010  rumcajsnowy
Możesz podać adres zamieszkania. Tak robią wszyscy którzy mają tzw. samozatrudnienie.
6.
21:11 18-03-2010  d.r
A czy skladajac wniosek moge podac adres zamieszkania , jako siedzibe firmy czy trzeba przed miec wlasny lokal ...
8.
10:45 18-03-2010  d.r
Witam jestem nowy wiec nie wiem czy dobrze trafilem pod wskazany adres

Mam pytanie : Chce zalozyc dzielalnosc gospodarcza ale nie wiem ,, jak , gdzie i jakie sa oplaty zwiazane "

Prosze o odpowiedz zalezy mi na szybkiej odpowiedzi ... sad.gif
9.
17:19 10-03-2010  sbs240
Witam.
Kilka informacj o mnie:
22 lata, student, przepracowane 18 miesiecy(umowa o prace)
Mam kilka pytan dotyczących działalosci.
Mianowicie jakich opłat bede musiał dokonywać po założeniu firmy?

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
Dołącz do naszego grona